10 Жовтня, 2024 5:23 pm

“Жив у теплі, добрі, але приїхав сюди захищати”: у Черкасах попрощалися з грузином-добровольцем (фото)

У Черкасах 15 серпня попрощалися із 34-річним грузинським добровольцем Васілі Кардавою на позивний “Васо”. Він загинув на Донеччині під час російського обстрілу.

Васо пережив війну в рідній Грузії і приїхав захищати Україну в перші дні повномасштабного вторгнення, розповів Суспільному речник 118 окремої бригади територіальної оборони Максим Дубінський.

Труну захисника на площу Слави винесли під стягами двох країн — Грузії та України.

“Дуже веселий хлопець був. Ніколи не жалівся, терпів до останнього, поки йому не нагнеш, що цього вже робити не можна. Він був шаленим. Таких зараз уже не роблять”, — поділився спогадами побратим загиблого на позивний “Расмус”. Разом вони пройшли не одну бойову операцію.

За словами Расмуса, Васо став на захист України за власним бажанням. Колись він брав участь у війні в Грузії. Не залишився осторонь і під час повномасштабної війни в Україні:

“Людина зірвалася з Туреччини. Він жив у теплі, добрі. Працював в готелі, але тільки почалася війна, він зірвався і приїхав сюди захищати. А наші бородаті тьолочки сидять тут. Я не розумію цього”.

34-річний Васо був оператором-розвідником й разом із побратимами боронив Донеччину. Загинув під час мінометного обстрілу. За його життя, розповів Расмус, боролися до останнього подиху:

“Був обстріл позиції, хлопці надали йому всю можливу допомогу, але не вижив. Пів години боровся за життя”.

Напередодні загибелі Васо встиг побувати вдома, розповів друг сім’ї Любомир. У нього лишилася дружина та дитина.

“Є відео, де він посміхається, з малюком грається, з дружиною дуркує. Він сміявся багато, мені здавалося”, — зазначив він.

Тіло Васо дружина поховає на його Батьківщині, в Грузії, розповів Суспільному речник 118 окремої бригади ТрО Максим Дубінський. Туди також передадуть іменний бокс:

“Це особисто від Сирського, Головкома. У цьому боксі прапор, який потім буде на похованні, подяка і світлина Васо”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *