ЗСУ атакують ракетами 261 військовий об’єкт в Росії, якщо буде дозвіл Заходу

Влада Києва чекає на схвалення західних лідерів щодо атак на російські військові об’єкти. За даними журналістів німецького видання, у списку Зеленського є перелік із 261 об’єкта, розташованого в різних регіонах РФ.

Згідно з повідомленнями, атаки будуть здійснюватися з використанням далекобійних ракет Storm Shadow.

261 об’єкт на території РФ можуть дістати Storm Shadow

“Однією з найважливіших переваг Росії в конфлікті є можливість масованого перекидання військ з безпечних районів глибоко власної території. Якби ця перевага була скомпрометована, це значно завадило б російським операціям і збільшило б шанси України на захоплення оперативно важливих територій”, – пояснив Джордж Баррос, керівник групи геоданих ISW.

Два тижні тому президент України Володимир Зеленський подав до Білого дому на затвердження список об’єктів, по яких має намір завдати удару. За його словами, у списку немає жодної цивільної будівлі. Пріоритет надається військовим частинам, енергетичним об’єктам, а також складам зброї, призначеним для російської армії.

Наразі у США не дали своєї згоди на використання ракет для ударів по центральних регіонах Росії.

Ракети Storm Shadow (також відомі як Scalp) можуть запускатися з винищувачів і мають дальність до 250 кілометрів. Згідно з останніми даними, вони здатні вразити 261 військовий об’єкт у РФ під час запуску поблизу лінії фронту. Експерти вважають, що такі удари значно ускладнять російську військову логістику.

Україні не потрібен дозвіл CША, щоб завдавати ударів у відповідь по цілях углиб Росії, адже вона може використовувати зброю, яку виготовляє самостійно, заявив 30 вересня речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

“Вони є суверенною країною і можуть використовувати зброю, яку виготовили самостійно, а її багато. Подивіться на програми, які вони запровадили протягом останнього року. А також, якщо ви поглянете на зброю, яку ми їм надаємо, ми чітко дали зрозуміти, що вони можуть використовувати її для ударів у відповідь по російських цілях через кордон, з яких проводяться атаки. Тож Україна має величезну кількість засобів для захисту”, – сказав урядовець.

Проте, речник Держдепу не захотів прямо відповісти на запитання журналістів щодо обмеження на далекобійні удари вглиб Росії американським озброєнням. “Ми розглядаємо всі можливості, всю тактику та всю підтримку, яку ми надаємо Україні в цілому, і коли ми затверджуємо будь-яку нову систему озброєння чи будь-яку нову тактику, ми дивимось, як це вплине на все поле бою і всю стратегію України. І це те, що ми продовжимо робити”, – сказав Міллер.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *