Новий скандал із ТЦК: співробітник, що роздавав повістки, раніше працював на окупантів

Правоохоронці викрили військовослужбовця одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на Одещині, який на початку повномасштабного вторгнення співпрацював з росіянами.

Після звільнення території, де проживав чоловік, він мобілізувався та став працювати в одному з ТЦК на Одещині. Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

Колишній інспектор колонії, який перейшов на бік ворога, працював у ТЦК на Одещині

“За даними слідства, підозрюваний у 2022 році, перебуваючи на посаді інспектора Дар’ївської виправної колонії №10, після тимчасової окупації ворогом частини території Херсонщини перейшов на бік ворога. Влаштувавшись на аналогічну посаду до колонії під керівництвом окупантів, він працював там до звільнення території українськими оборонцями”, — йдеться у повідомленні.

В ОГП зазначили, що після деокупації чоловік мобілізувався та став працювати в одному з ТЦК на Одещині.
Як розповіли у ДБР, на Одещині колаборант вручав повістки військовозобов’язаним. Колегам чоловік розповідав про свою свідому позицію та заперечував співпрацю з окупантами.

Чоловікові повідомили про підозру в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Наразі йому обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування триває.

Ексвійськкома з Запоріжжя підозрюють у зловживаннях

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо колишнього начальника Запорізького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він залучав військових з районних військкоматів для будівельних робіт у власному будинку.

Обвинувальний акт вже направлено до суду. Нагадаємо, що цей службовець став фігурантом справи про зловживання ще влітку 2023 року, коли його викрили у безпідставному нарахуванні підвищених виплат своїм підлеглим на понад 1 млн грн.

Під час розслідування з’ясувалося, що в 2023 році він використовував військовослужбовців для ремонту свого нового будинку, замість того, щоб вони виконували свої обов’язки. Чоловік видавав незаконні накази про відрядження військових, які працювали на будівництві, зберігаючи при цьому свої грошові виплати.

Протягом лютого-липня 2023 року троє працівників запорізьких районних військкоматів періодично виконували ремонтні роботи у будинку воєнкома замість виконання своїх військових обов’язків.
Йому було висунуто нову підозру у зловживанні службовим становищем та пособництві в ухиленні від військової служби. За це йому загрожує покарання до 10 років позбавлення волі.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *