День захисників і захисниць України: свято тих, хто зупинив “другу армію світу”

День захисників і захисниць України – державне свято України, що відзначається щороку 1 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці. О 9.00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання, під час якої на вулицях просять усіх зупинитись та вийти з автівок, аби вшанувати загиблих героїв та героїнь України.

Зокрема, на знак поваги й вдячності до загиблих захисників України, у Києві з 8:55 до 9:05 рух буде зупинено на Майдані Незалежності та на вулиці Хрещатик на перехресті з Алеєю Героїв Небесної Сотні.

Сирський: це свято сміливих

З нагоди свята захисників та захисниць до українців звернулось командування – головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, голова ГУР МО Кирило Буданов, а також міністр оборони Рустем Умєров.

“Це наше свято, дорогі брати і сестри – українські воїни! Свято під Покровом Пресвятої Богородиці. Свято тих, хто у найважчі для своєї країни часи не злякався і обрав зброю. Свято сміливих чоловіків і жінок, які стали на захист держави. Це свято тих, хто, попри скепсис усього світу, дав бій так званій “другій армії світу” і зупинив її”, – написав головнокомандувач.

Олександр Сирський додав, що хоче у цей день подякувати батькам, які виховали своїх синів і доньок патріотами, що стали на захист Батьківщини. Також він закликав ставати до лав армії захисників і захисниць України.

Буданов: зброя і вишкіл роблять військо могутнім

“У день Покрови Пресвятої Богородиці українці традиційно вшановують тих, хто має честь носити горде ім’я захисника чи захисниці України, та схиляють голови перед усіма, хто віддав своє життя за Україну: від воїнів-русичів до козаків, від січових стрільців, вояків УПА до сучасних Героїв. Сотні років українці виборювали свободу.

І нині, у важких боях з російськими загарбниками, ми боремося за нашу країну, її ідеали, цілісність і незалежність. Зброя і вишкіл роблять військо могутнім. Сила духу робить його непереможним!” – написав у день свята глава української розвідки генерал-лейтенант Кирило Буданов.

Він додав, що українські захисники та захисниці доводять свою ефективність кожного дня, завдаючи нищівних ударів усіма наявними засобами по російських окупантах на морі, у небі, на землі.

Умєров: ми знаємо, за що боремося

Міністр оборони України Рустем Умєров подякував усім нашим Захисникам і Захисницям – справжнім Героям, які щодня боронять Україну на землі, в небі й на морі. На передовій і в тилу ворога.

“Ми знаємо, за що боремося: за наш дім, за наших рідних, які мріють про мирне небо. За міста і села, що чекають на визволення. За майбутні покоління, які житимуть на своїй землі без страху. І за пам’ять про тих, хто протягом століть віддавав своє життя за нашу свободу. Вічна шана синам і донькам України, які пожертвували життям за нашу державу. Наша боротьба триватиме, поки не досягнемо спільної мети – перемоги”, – написав він.

Умєров подякував кожному українському воїну за єдність, мужність і стійкість.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *