1 Жовтня, 2024 10:33 pm

Франція допускає відправку своїх сухопутних військ в Україну, – Berliner Zeitung

Нового міністра з європейських справ Франції Бенжаміна Хаддада вважають затятим прихильником військової підтримки України. Він виступає за те, щоб Києву дозволили атакувати військові об’єкти в Росії західними ракетами великої дальності.

Також міністр підтвердив, що Франція все ще не виключає варіанту відправки сухопутних військ в Україну. Про це Бенжамін Хаддад сказав в інтерв’ю німецькій щоденній газеті Berliner Zeitung.

Хаддад: Україні потрібно дати дозвіл бити вглиб Росії західними ракетами

“Агресивна війна Росії проти України загрожує нашим цінностям, нашій свободі та демократії, а також нашій безпеці. Європа зобов’язана продовжувати підтримувати українців економічно, військово та гуманітарно, щоб вони могли захистити себе від агресії. У цьому контексті для мене дуже важливо, що моя перша офіційна поїздка привела мене до Берліна, щоб поговорити про це з моєю колегою Анною Люрманн”, – зазначив новопризначений міністр під час візиту до Німеччини.

Журналіст підкреслив, що є чимало питань, у яких Німеччина та Франція розділились, і одне з них: використання українцями далекобійних ракет для атак на військові об’єкти на території Росії.

“Перш ніж перейти до розбіжностей у поглядах на Україну, я хотів би підкреслити, що, за великим рахунком, ми дуже об’єднані в плані підтримки України. Але це правда, що ми у Франції відчуваємо, що за останні два з половиною роки для України було проведено занадто багато червоних ліній. Кілька разів говорили, що ніякої наступальної зброї не доставлять, потім її доставляли. Тоді було сказано, що ніяких танків, тоді їх теж будуть доставляти. Врешті-решт були доставлені ракети та літаки.

Ми говоримо, що українцям мають бути надані засоби, необхідні для самозахисту – і це включає ракети великої дальності для атак на військові об’єкти в Росії”, – відповів міністр Хаддад.

Міністр Франції: Ми повинні передбачити тренувальні місії в Україні

Бенжамін Хаддад наголосив, що він не боїться ескалації, адже єдиною країною, яка обрала ескалацію з 24 лютого 2022 року, є Росія.

“Саме президент Макрон спочатку намагався зберегти дипломатичний шлях, їздячи до Києва та Москви. Але Росія вирішила закрити двері для дипломатії. І саме тому президент Макрон вважає, що ми повинні припинити встановлювати червоні лінії і зосередитися на тому, що ми називаємо стратегічною невизначеністю”,  сказав дипломат.

Журналіст запитав у міністра є європейських справ Франції, чи залишається на порядку денному можливість відправки французьких солдатів в Україну. “Президент Макрон сказав, що ми не повинні нічого виключати, і це все ще так, зокрема, ми повинні передбачити тренувальні місії. Це дебати, які ми повинні провести з нашими союзниками”.

На уточнювальне запитання, чи попри жорстку критику, французька позиція залишається такою, що не виключається введення наземних військ в Україну, Хаддад відповів: “Так”.

Він також сказав, що рішення про можливі переговори мають ухвалювати самі українці, а переговори можуть відбутися лише на основі міжнародного права, тобто за умови гарантування територіальної цілісності України.

Французький міністр також прокоментував потенційне членство України в Європейському Союзі. “Це правила. Це норми про верховенство права, боротьбу з корупцією, реформу ринків. Отже, це процеси, які потребують часу. Хочу сказати, що це не просто політичне рішення”, – відповів він.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *