1 Жовтня, 2024 10:17 pm

Українські військові потрапили в пастку на Донеччині, – The Telegraph

Сотні українських військових опинилися в пастці після того, як РФ оточила Вугледар. Продовольство, боєприпаси та паливо закінчилося.

Сотні українських військових можуть опинитися в пастці в обложеному місті Вугледар, оскільки російські війська завершують оточення та наступають. Про це передає The Telegraph.

Ситуація у Вугледарі: військові кажуть про пастку

Один український військовий розповів на анонімних умовах, як шляхи евакуації з Вугледара були перекриті, а продовольство, боєприпаси та паливо закінчилося. “Ситуація у Вугледарі, м’яко кажучи, складна. Атака зараз йде з трьох сторін”, – сказав він.

Військовий зазначив, що через російську артилерію та обстріли безпілотників українським БТРам було надто небезпечно їхати в бік дружніх рубежів. Натомість він описав, як окремі підрозділи намагалися вночі в бойових відступних строю тихо вислизнути з російського оточення.

“Скарги військових оприлюднили наступного дня після того, як українське командування відкликало командира 72-ї бригади ЗСУ, яка обороняла Вугледар”, – зазначають у The Telegraph.

У виданні зауважують, що навіть українські та нейтральні інформаційні джерела заявили, що Вугледар, ймовірно, впаде.

“Довоєнне населення міста становило близько 14 тисяч осіб. Якщо Вугледар впаде, це буде найзначніша бойова перемога Володимира Путіна з моменту взяття ним Авдіївки в лютому”, – пишуть у виданні.

Україна наближається до найпохмурішого періоду у війні, – Financial Times

Українське суспільство виснажене війною, при цьому російські окупанти продовжують просуватися, оцінює ситуацію Financial Times.

Видання пише, що українські військовослужбовці, які обороняють позиції біля Покровська Донецької області, скаржаться на нерішучість США дати дозвіл Україні завдавати удари їхньою далекобійною зброєю вглиб РФ.

Один з операторів дронів заявив виданню, що якби можна було воювати “обома руками, а не з однією рукою, зв’язаною за спиною”, то ЗСУ могли б мати шанс проти російських окупантів.

Журналісти зазначають, що тепер українські військові хочуть перемовин з Росією, щоб таким чином покласти край “вічній війні”. Зокрема, один із військових пояснив таке бажання побоюванням, що його син може провести більшу частину свого життя в боях, а його онук — може успадкувати “цей нескінченний конфлікт”.

“Якщо США перекриють кран, нам кінець”, — сказав виданню ще один офіцер.

Голова комітету Верховної ради з питань зовнішньої політики Олександр Мережко в коментарі FT зазначив, що українське суспільство виснажене війною. За оцінкою журналістів, Зеленський і його команда відчувають дедалі більший тиск з боку західних партнерів, які вимагають знайти шлях до врегулювання через переговори. Також є побоювання, що позиції України занадто слабкі, щоб забезпечити чесну угоду просто зараз, повідомляє FT.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *