1 Жовтня, 2024 10:17 pm

Тариф на електроенергію: українцям озвучили вартість 1 кВт*год до кінця осені

Українцям озвучили вартість 1 кВт*год до кінця осені – відомо, скільки потрібно буде платити за світло.

світло, відключення електроенергії

 

У документі зазначено, що тариф на електроенергію закріплений постановою уряду.

“Ціна на електричну енергію для побутових споживачів, згідно з Постановою № 632, затверджена до 30.04.2025. Тобто до закінчення опалювального сезону 2024/25 років тариф на електроенергію для побутових споживачів переглядати не будуть,” — йдеться в документі.

Водночас українці можуть значно зекономити на оплаті рахунків за електроенергію — понад 430 гривень. Це можна зробити легально, без будь-яких порушень. Для цього потрібно звернутися до постачальника електроенергії та встановити двотарифний лічильник “день-ніч”. Після цього вартість електрики, спожитої вночі, знизиться вдвічі.

Такі лічильники працюють в двох режимах обліку в залежності від часу доби. Нічний тариф, що діє з 23:00 до 7:00, складає 2,16 грн/кВтгод, що вдвічі менше від звичайної ціни. Вдень ж вартість електроенергії залишається на рівні 4,32 грн/кВтгод.

світло, відключення електроенергії

 

Розглянемо сім’ю з трьох осіб, яка проживає в квартирі з електроплитою та бойлером і споживає 300 кВт·год електроенергії на місяць. Якщо у них немає двотарифного лічильника, весь обсяг електрики буде оплачуватися за денним тарифом 4,32 грн, в результаті чого за місяць нарахується 1296 грн.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *