27 Вересня, 2024 6:22 pm

Українські каратисти перемогли на престижних змаганнях в Австрії. “Я “черпаю” енергію від дружини”

Дві золоті та одну бронзову медалі завоювала збірна України з карате в Зальцбургу, де закінчився заключний етап Серії А сезону 2024.

Бронзовим призером став Олег Пащенко, а золоті нагороди дісталися Різванові Талібову та Гнатові Паку.

26-річний Талібов, який представляв Україну у ваговій категорії до 84 кілограмів, у фіналі здолав чеха Ондрея Босака — 4:1. Це перша медаль Серії А в багатій колекції Різвана. А 29-річний Гнат Пак, перший номер національної збірної у категорії до 67 кілограмів, у фіналі переміг Конора О’Саллівана з Ірландії. І став восьмим українським каратистом, який вигравав етап Серії А. Нагадаємо, до цього почесного списку входять Анжеліка Терлюга (4 рази), Станіслав Горуна (3), Георгій Піцул (2), Андрій Торошанко, Валерій Чоботар, Олександра Шолохова і Дарина Єрвачова (по 1).

“Ми довго чекали від Гната медалей, — каже Микола Сіраковський, головний тренер збірної України з карате. — У 2018 році він посів третє місце на серії А в Зальцбургу й ніяк не міг здобути золоту медаль. Гнат запекло конкурував у збірній з Денисом Копитком. У 2014 році Копитко завершив кар’єру, і Гнат став одноосібним лідером вагової категорії до 67 кілограмів. Його золоту медаль можна назвати історичною, бо дотепер Україна виборювала такі нагороди Прем’єр-ліги та Серії А в усіх вагових категоріях, крім дисципліни до 67 кілограмів”.

Основною запорукою успіху головний тренер вважає працьовитість Гната Пака. “Він багато тренується, — зауважує Микола Сіраковський. — А ще йому дуже допомагає дружина, титулована каратистка Аніта Серьогіна, яка разом з грецьким фахівцем Діонісіосом Ксеносом тренує Гната. Дуже круто, що подружжя перебуває на одній хвилі, вони одне одного відчувають, підтримують, розуміють, їх єднає спільна мета”.

Новий чемпіон зізнається: тріумфував одразу після того, як Аніта завершила кар’єру каратистки. “Ми обоє віримо в силу енергетики. Вважаю, що дотепер дружина багато перемагала на міжнародних стартах, бо я її “заряджав” своєю енергією. А тепер “черпаю” енергію від Аніти, й це позначається на моїх результатах. Вона знає багато тактичних секретів, є моєю наставницею, — розповідає Гнат Пак. — Ну а грецький тренер відповідає за всю мою підготовку. До речі, Діонісіос Ксенос колись був моїм суперником”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *