25 Вересня, 2024 8:22 pm

У Вугледарі залишилось 100 цивільних мешканців: вони відрізані від постачання гуманітарної допомоги

Люди до останнього відмовлялись від евакуації, а тепер уже пізно.

Фото: т-к Донбас Фронт

У місті Вугледар Донецької області, поблизу якого тривають запеклі бойові дії, залишаються близько 100 цивільних українців. Вони відмовлялися від евакуації. Про це голова Донецької ОВА Вадим Філашкін розповів в ефірі національного телемарафону.

Ворог прострілює єдину логістичну трасу у місто

“Дуже загострилася ситуація довкола Вугледара. Росіяни намагаються оточити місто, яке стало справжньою фортецею для Збройних сил України. Там тривають великі танкові бої, ворог намагається прорвати оборону, але зараз росіяни переходять до спроб оточити місто”, – зазначив він.

Філашкін зауважив, що українські сили відбивають спроби російських диверсійно-розвідувальних груп прорватися в місто.

Начальник ОВА розповів, що завозити в місто гуманітарну допомогу складно, оскільки росіяни прострілюють усі шляхи.

“У місті залишається близько ста людей, які не хочуть евакуюватися. Завезти гуманітарну допомогу дуже важко, оскільки ворог обстрілює всі доступні шляхи. Вони використовують всі види озброєння: танки, артилерію, дрони”.

Окупанти знайшли можливість просунутися до міста

Наразі Вугледар Донецької області не перебуває в оперативному оточенні, але російські загарбники мають певні просування. Про це голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко розповів в ефірі “Радіо Свобода”.

“Армія РФ намагається просуватися по флангах, де вони просто знайшли можливість з урахуванням географічного розташування, з урахуванням того, що там немає міських забудов, за які легко триматися (ЗСУ ,– ред.) чи будувати фортифікації”, – зазначив він.

За словами військового, нині тривають дуже жорсткі бої за Вугледар. Тимочко назвав умови, за яких українське командування відводитиме війська з міста. Це залежатиме від того, в якому стані буде місто.

“Якщо воно буде абсолютно зруйнованим, якщо міська забудова буде розвалена і не буде можливості вибудовувати якісну оборону, то, можливо, будуть війська виводитись. Якщо постане загроза для життя і цілісності військових, то швидше за все їх і будуть відводити”, – додали у Сухопутних військах.

Раніше аналітики Deep State повідомили, що російські окупанти просунулися в районі Вугледару. Аналітик Forbes заявив, що російські окупаційні війська можуть відрізати 72 окрему механізовану бригаду Збройних сил України, яка 20 місяців захищає Вугледар. Ситуація навколо Вугледару критична та продовжує ускладнюватися, зазначили в Deep State.Раніше аналітики Deep State повідомили, що російські окупанти просунулися в районі Вугледару.

Британська розвідка 25 вересня повідомила, що російські окупаційні війська здійснюють штурми Вугледара з трьох сторін. Джерело: https://censor.net/ua/n3511750

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *