Битва за Вугледар наближається до кінця, – The New York Times

Американські журналісти прогнозують, що незабаром РФ цілком захопить Вугледар. Втрата міста ускладнить оборону Покровська і посилить російські лінії постачання.

Вугледар, який майже упродовж трьох років був основою оборони України в південному Донбасі, опинився на межі захоплення російськими військами. Про це пише The New York Times.

Втрата Вугладера матиме наслідки

“Поразка у Вугледарі стане як стратегічною втратою для українських військових, так і символічним ударом з огляду на ту центральну роль, яку це місто відіграло у стримуванні російського натиску”, – пише видання.

Втрата Вугледара, за словами солдатів, дасть змогу росіянам посилити атаки в напрямку Покровська, який є важливим логістичним вузлом. Крім того, це послабить тиск на російські лінії постачання, що йдуть через південну Україну до Криму, а також поставить під удар деякі райони і села на північ і захід від Вугледара.

“Коли росіяни почали тиснути з метою взяти під контроль дорогу до Водяного і почали рухатися по флангах, стало зрозуміло, що ми можемо зазнати поразки, якщо в цей район не буде направлено підкріплення”, – розповів NYT командир бригади Роман.

Старший лейтенант Дмитро, боєць 72-ї механізованої бригади, сказав, що ситуація стала критичною, коли російські війська захопили дві шахти, які слугували базами на північний схід від міста.

Вугледар: яка ситуація в місті

Як розповіли українські солдати NYT, утримувати позиції в місті практично ніде. “Логістика порушена, тому залишатися там практично неможливо”, – каже Док, старший лейтенант 72-ї бригади.

Вугледар простояв під натиском російських військ довше, ніж Бахмут і Авдіївка, і весь цей час його жителі жили під постійними атаками. “Усе, крім ядерної зброї, обрушується на них дощем”, – сказав Док. – “Це неможливо передати словами”.

Голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін розповів, що російські окупанти дійшли майже до центру Вугледара. Водночас, за його даними, у місті залишається 107 цивільних людей, усіх дітей із давно евакуйовано.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *