29 Вересня, 2024 8:29 pm

В це важко повірити… Ворог знищив власних бійців, які йшли здаватися у полон (відео)

Ця жахлива і кривава драма розігралася на Курахівському напрямку.

Росіяни обстріляли власних військових, які йшли здаватися у полон на Курахівському напрямку. Наразі не відомо, чи ворог накрив вогнем своїх військових помилково, чи зробив це свідомо, щоб ті не поповнювали обмінний фонд.

Семеро військових РФ йшли здаватися у полон, але не дійшли

Бійці 33-ої окремої механізованої бригади опублікували відео, на якому видно, як російська артилерія накрила своїх військовослужбовців, які йшли здаватися в полон силам оборони України на Курахівському напрямку.

Напередодні обстрілу ворожа піхота зробила спробу штурму та захоплення позицій 33 ОМБр та суміжних підрозділів. Попри хорошу підготовку до штурму, ворожа колона зазнала серйозних втрат і була пошкоджена під час перетину мінного поля, повідомляє Цензор.НЕТ.

Через втрати і складну обстановку, семеро російських військовослужбовців вирішили здатися. Піднявши руки, вони вийшли з лісосмуги і почали слідувати за дроном, який спрямовував їх до позицій українських сил.

“Стрєляй – ета наши!” – можливо, саме таким був наказ офіцера армії рф, коли вони влучили по колоні власних військовослужбовці.

Під час чергового штурму на курахівському напрямку нашій бригаді, а також сусідам по флангах вдалося зупинити колону техніки. Пізніше того ж дня група окупантів таки змогла висадитися у посадку нашої зони відповідальності. І дарма. Вони відчули на собі лють шалених скидів безпілотних бомбардувальників.

Шляхом бомбезних перемовин російські візитери прийняли правильне рішення – здатися у полон. 7 їх вийшло із посадки. Просто улов. Щойно пілоти почали вихід із окупантами – російська армія провела доблесний обстріл. По своїх. Влучно скосили кількох – у добрі руки нашої бригади дійшли не всі…”, – повідомили наші хлопці у телеграм-каналі 33 ОМБ.

На відео видно, що ворожа арта накрила групу своїх бійців, які без зброї з піднятими догори руками прямували у бік позицій ЗСУ. Після вибуху на відео видно понівечені тіла бійців РФ, яких розкидало по полю. Одному з них, який йшов першим, пощастило. Він з контузією таки добіг до позицій ЗСУ.

В РФ солдата не вважають за людину

Зазначимо, що життя російських рядових військових нічого не означає для їхніх командирів. Про це розповів представник ГУР МО України Андрій Черняк в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Розповідаючи про спецоперацію зі зачистки Вовчанського агрегатного заводу він зазначив, що росіяни на заводі зазнали серйозних втрат, бо ватажки окупантів шляхом насильства фактично прирекли своїх солдатів на безглузду смерть.

«Насправді там відбувались страшні, дикі, дивні речі з боку російських командирів до своїх підлеглих. Йдеться про навмисні убивства, йдеться про терор. Це черговий приклад, коли російський солдат не має жодних прав і його взагалі не вважають за людину», ― зазначив Андрій Черняк.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *