11 Жовтня, 2024 5:21 am

«Укрпошта» може відкрити відділення в Суджі: названо умову

Дозвіл на відкриття відділень «Укрпошти» у РФ повинен ухвалити штаб із роботи на звільнених територіях при Кабміні

«Укрпошта» готова відкрити відділення в російському місті Суджа, яке нині контролюють Сили оборони. Це можливо, якщо компанія отримає вказівки штабу з роботи на звільнених територіях при Кабміні. Про це повідомив гендиректор компанії Ігор Смілянський агентству «Інтерфакс-Україна».

«Укрпошта» на запит агентства відповіла, що необхідне дотримання двох головних умов: гарантування безпеки співробітників компанії та наявність джерел фінансування.

Зокрема, джерелами фінансування пенсій або гуманітарної/соціальної допомоги на території Курської або Білгородської областей можуть бути заморожені кошти Російської Федерації.

«Це ж стосується доставки посилок нашим хлопцям і дівчатам у ЗСУ. У цьому випадку ми відкриваємо і доставляємо, або доставляємо пересувними відділеннями», – зазначає «Укрпошта». 

Компанія припустила, що, можливо, буде потрібен новий тип пересувного відділення щось на кшталт бронемашини «Козак».

Дозвіл на відкриття відділень у РФ може ухвалити штаб із роботи на звільнених територіях при Кабінеті міністрів. Зазвичай уряд створює такий штаб, а він вже опрацьовує рішення, які виносяться на Кабмін або Верховну Раду. «Тому, всі механізми вже відпрацьовані, і, щойно буде відповідне рішення, ми можемо його застосувати», – йдеться у відповіді на запит.

Нагадаємо, на тлі просування ЗСУ у Курській області гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський анонсував відкриття відділення у місті Суджа, що розташоване  за 10 км від українського кордону.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *