28 Жовтня, 2024 9:25 pm

Чи припинить Трамп допомогу Україні, якщо стане президентом: думка Дикого

Він зауважує, що необхідно думати про те, як підготуватися до поганого сценарію.

Військовий експерт, ветеран АТО Євген Дикий вважає, що Дональд Трамп, посівши посаду президента Сполучених Штатів Америки, припинить допомогу Україні.

Про це він сказав в ефірі “24 каналу”, відповідаючи на запитання щодо підтримки України Сполученими Штатами Америки та того, як впливатиме на цю підтримку зміна влади у США.

“Мене трішки дивує, якщо чесно, чому у нас так активно це обговорюють. Чому у нас вважають це питанням якимось складним та дискусійним. Ми говоримо про те, що наступним очільником Білого дому з дуже високою імовірністю… стане Дональд Трамп”, – сказав Дикий.

Він додав, що це людина, яка ще не в статусі президента, але “вже взяла і на сім місяців повністю припинила нам американську допомогу”.

“Сім місяців без допомоги, сім місяців, коли прогинався і тріщав фронт. Тисячі українців, які могли б жити, але загинули через те, що не було снарядів”, – зауважив військовий експерт.

Так, зазначив Дикий, він не розуміє, звідки взагалі з’являється дискусія, чи припинить Трамп допомогу Україні, якщо стане президентом.

“Звісно ж припинить. Якщо він вже це зробив, навіть ще не президентом… Можете не сумніватися, що коли він отримає повноваження президента, – він зупинить (надання допомоги Україні – УНІАН) назавжди”, – сказав він.

Так, підкреслив експерт, готуватися завжди треба до поганого сценарію, а в цьому випадку він ще й є “найбільш імовірним”.

“Тому, на мою думку, нам нема чого дискутувати – припинить Трамп чи ні – нам треба прийняти як данність, що радше за все припинить”, – зазначив Дикий і додав, що потрібно думати про те, як підготуватися до цього.

Війна в Україні – позиція Трампа

Як повідомлялося, в колонці колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона для Daily Mail йдеться про те, що колишній президент США і кандидат на цю посаду від Республіканської партії Дональд Трамп здатен врятувати українську державу.

“Поговоривши з Дональдом Трампом цього тижня, я більш ніж будь-коли переконався в тому, що в нього вистачить сил і сміливості все виправити, врятувати Україну, принести мир і зупинити згубне поширення конфлікту”, – поділився екс-прем’єр.

Нещодавно з Трампом поговорив і президент Володимир Зеленський. В ОП сказали, що розмова була “хорошою розмовою в дусі взаємоповаги”.

“А Трамп сказав теж дуже цікаву річ. Він сказав не вірити – це його фірмова цитата – не вірити фейк-ньюз про те, що його перемога на виборах може бути вигідна Росії”, – розповів прессекретар президента Сергій Никифоров.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *