22 Вересня, 2024 6:34 pm

Росія зібрала ударний “кулак” для нового наступу на Харківщині, – DeepState (карта)

Окупанти зібрали до 10000 чоловік особового складу та близько 450 ОВТ, з яких 200 артсистем.

Росіяни хочуть повторити минулорічний наступ на Борову, вважають експерти / фото 58 окрема мотопіхотна бригада ім. гетьмана Івана Виговського
Росіяни хочуть повторити минулорічний наступ на Борову, вважають експерти / фото 58 окрема мотопіхотна бригада ім. гетьмана Івана Виговського

Росіяни зібрали “ударний кулак”, щоб повторити минулорічний наступ на Борову у Харківській області, пише DeepState.

Зазначається, що на ділянці від Райгородки до Нововодяного окупанти зібрали до 10000 чоловік особового складу та близько 450 ОВТ, з яких 200 артсистем.

“Окупанти розгорнули сили 20-ї армії у вигляді 3 та 144 дивізій, які представлені 236 артилерійською бригадою та 11 полками: 7 мотострілецьких, 2 танкових та 2 артилерійських. Окрім того, залучено найманців з нерегулярних армійських підрозділів. Серед них відомо про присутність “шторм v”, “чорна мамба”, “фіксики” та “чвк патріот”. Для підтримки порядку прибув підрозділ БАРС-14″, – пишуть у DeepState.

Росіяни збирають сили для наступу на Борову/ Карта DeepState
Росіяни збирають сили для наступу на Борову/ Карта DeepState

Зазначається, що проти ворога протяжну оборонну лінію на напрямку наразі утримує 3 ОШБр.

“Останні три тижні ворог проводить підготовчі заходи у вигляді прощупування слабких місць в обороні ЗСУ. Відбуваються безперервні штурми позицій 3 Окремої штурмової бригади. Ворог втрачає особовий склад, але щотижня прибуває від 2 до 4 сотень свіжомобілізованих. Цього вистачає як для поповнення, так і для нарощення угрупування”, – йдеться у повідомленні.

Поки що тактика “м’ясних штурмів” не дала суттєвого результату лише за рахунок того, що на ділянці перебуває сильна бригада. Проте сили залишаються неспівмірними, окупанти переважають кількістю, застосовують додаткові підрозділи й ведуть інтенсивні штурмові дії вздовж усієї смуги наступу, зазначають аналітики.

У DeepState стверджують, що противник планує повторити минулорічну стратегію з виходом спочатку на лінію Надія-Новоєгорівка, а потім вже на Першотравневе-Чернещина.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *