22 Вересня, 2024 7:29 pm

Окупанти кидають на передову солдатів без зброї і це дає ворогу ефект, – командир екіпажу БПЛА

Одноразову солдати-смертники допомагають ворогу закріплюватись на фронті.

В армії РФ масово використовують для спорудження й обладнання укріплень на передових позиціях солдатів-чорноробів, яким навіть не видають зброю. З жодними втратами ворог при цьому не рахується. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів командир екіпажу БПЛА «Кара Небесна» бригади «Рубіж» офіцер Андрій Отченаш, пише АрміяІнформ.

Смертики дуже швидко і дуже якісно копають траншеї для армії РФ

“В російській федерації одні з найпотужніших інженерних військ у світі, на жаль. Через те, що в них є умовно солдати-раби, як би це смішно не звучало. В них є цілі підрозділи «одноразок», яких запускають для того, щоб вони копали окопи, щоб вони копали позиції. Роблять вони це, на жаль, дуже швидко і дуже якісно”, – розповів він.

Офіцер повідомив, що захисники України неодноразово спостерігали випадки, коли так «одноразові раби» ворога заходили на позиції без зброї.

“Неодноразово були такі ситуації, що вони заводять групи навіть без зброї. Можливо в броні, касці, але без зброї – з лопатами, з кирками, всіма засобами, щоб можна було викопати позиції. І вони просто 24/7 копають”, – розповів військовий.

Ворожі солдати, розуміючи, що можуть врятуватися лише якнайглибше закопавшись, риють окопи з максимальною інтенсивністю. В окремих випадках ворожі позиції обладнують навіть особи, які не вдягнуті у військову форму.

“Вони вдягнуті в чорні роби звичайні, не як військовослужбовці. Вони не мають озброєння, але вони копають й уже через день-два-три ти бачиш, що там реально лінії окопів, які з’явилися просто нізвідки, – розповів Андрій Отченаш.

Так у ворожій армії карають за будь-які провини

Така тактика дає ворогу, який не рахується з будь-якими втратами, бажаний результат. “Ти наче закидуєш їх боєприпасами, ти наче знищуєш особовий склад. А вони просто присилають нове «м’ясо», яке далі продовжує копати. Це виглядає як «зомбіленд» просто, але, на жаль, ефективний «зомбіленд”, – сказав він.

Військовий припустив, що таким чином в російській армії можуть карати за якісь провини. “Інколи їх так карають, це покарання: виживеш – молодець, не виживеш – не молодець. Але сам факт того, що це достатньо розповсюджене таке явище, максимально дивує. Дивує, на жаль, своєю ефективністю”, – сказав командир дронарів.

Виживає з таких «одноразових» солдатів смертників у кращому разі 50 %, але інша половина таки викопує шанці й облаштовує достатньо якісні бліндажі, в які потім заходять підготовлені до ведення бойових дій військовослужбовці армії РФ.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *