22 Вересня, 2024 1:29 pm

Ядеpна pакета РФ РС-28 “Саpмат” вuбухнула під час випpобувань пpямо у шаxті. Фото

Росія провалила нові випробування міжконтинентальної балістичної ракети РС-28 «Сармат».

Про це повідомляє користувач мережі «Х» — MeNMyRC, посилаючись на супутникові знімки однієї з ракетних шахт РФ.

Спроба російських сил ядерного стримування провести випробування нової міжконтинентальної балістичної ракети 21 вересня 2024 року закінчилася повним провалом та пожежею на пусковому майданчику.

На опублікованих супутникових знімках можна побачити велику прірву, яка з’явилася внаслідок падіння балістичної ракети.

 

Наразі невідомо, через що сталася аварія. Оскільки ракета «Сармат» має ракетний двигун на рідкому паливі, міг статися інцидент з його детонацією, внаслідок чого з’явилася прірва.

Також існує ймовірність падіння ракети під час спроби запуску. На супутниковому знімку можна помітити чотири пожежні машини.

Варто зазначити, що з урахуванням цього інциденту, за весь час використання міжконтинентальної ракети РС-28 «Сармат» Росії вдалося здійснити лише 1 із 5 успішних пусків — 20 квітня 2022 року.

Додатковим доказом провалу запуску може бути пожежа в безпосередній близькості від ракетної шахти, що свідчить про спробу росіян здійснити запуск ракети.

Як зазначають деякі експерти, пожежа виникла через неспрацювання ракетного двигуна та її падіння, що спричинило такі руйнування ракетного майданчика і пожежу в лісі.

Нагадаємо, що міжконтинентальна балістична ракета РС-28 «Сармат» позиціюється Міністерством оборони РФ як новий крок у забезпеченні сил ядерного стримування.

Ракета надійшла на озброєння у 2023 році, але з того часу всі спроби здійснити випробувальні пуски оперативно боєготових ракет зазнали невдач.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *