Мадяр заявив, що вже через 6-8 місяців пілоти дронів будуть непотрібні / фото Ратинський В'ячеслав, скріншот

Протягом найближчих 6-8 місяців в Україні більше не потрібні будуть люди для управління дронами – війна стане справді безпілотною, заявив командир спецпідрозділу БПЛА “Птахи Мадяра” Роберт Бровді в інтерв’ю головному редактору The Economist Занні Мінтон Беддоус. За його оцінками, еволюція подібних технологій призведе до того, що штучний інтелект буде основним інструментом ведення війни, оскільки вже зараз 50% всієї “ударної діяльності” формують саме дрони.

“Зараз одночасно розробляються сотні систем штучного інтелекту, і вони тестуються в експериментальних режимах. Через півроку пілоти вже не будуть потрібні. Знадобляться люди, які просто піднімуть дрон на метр над землею. А далі дрон сам, залежно від свого розвитку, вирішить, що атакувати, як відрізнити “Жигулі” від танка і точно не переплутає українця з ворогом”, – заявив “Мадяр”.

За його словами, до подібних викликів не потрібно ставитися скептично. Навпаки, військовий пропонує сприймати все серйозно і вчасно інвестувати кошти в подібні технології.

Крім того, як наголосив Бровді, в Україні зараз, ціною життів, досвіду, накопиченого за роки бойових дій, відточують свої навички сотні фахівців. “Мадяр” зазначив, що вже “завтра” досвідчені бійці можуть вирушити в різні країни світу для навчання армії НАТО новітніх тактик ведення війни.

“Це стане елементом нашої практичної подяки за вашу допомогу в нашій боротьбі за нашу свободу, за нашу землю, за наші родини”, – підсумував він.