23 Вересня, 2024 8:22 am

Київ перехопив ініціативу: генерал Годжес заявив, що Росія не спроможна збройно перемогти Україну на полі бою

Події останніх місяців, зокрема операція Сил оборони України в Курській області РФ, виявили деякі суттєві слабкості як у російській армії, так і в оборонно-промисловому комплексі держави-агресора. Кремль “не має можливості вивести Україну з війни”, поки Захід продовжує передавати їй навіть ті скромні обсяги допомоги, які постачаються зараз.

Про це в коментарі CBC News заявив американський генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес, який був командувачем армії США в Європі. Видання назвало цю статтю “Український гамбіт під Курськом перевертає деякі старі припущення про Росію й війну”.

“Ми, як ми сподіваємося, з’ясуємо – я не сумніваюся, що на це спрямовано безліч розвідувальних ресурсів – які реальні можливості Росії? Яка їхня здатність підтримувати операції?” – з коментарів Бена Годжеса.

Він заявив, що останнім часом не побачив жодних особливих серйозних змін чи інновацій із російської сторони. Більше схоже на те, що окупанти “просто намагаються робити все більше й більше того ж самого”. Через свою тактику ЗС РФ зазнають великих втрат. “Де дно цієї бочки для Росії?” – запитав відставний генерал-лейтенант.

Бен Годжес

“Як Україна могла накопичити достатній потенціал і почати атаку, яка, здавалося б, застала росіян зненацька так само, як вона застала зненацька більшість із нас? Це справді ставить під сумнів теорію чи думку про те, що через безпілотники неможливо приховати велику кількість наземних військ та ефективно їх перекидати” – з коментарів Бена Годжеса.

Для Годжеса один із головних висновків ситуації на Курщині – це спростування, що бойові безпілотники зробили елемент несподіванки недосяжним у сучасній війні.

За його припущенням, Україна “якимось чином створила міхур для боротьби з БПЛА”. І це “дозволило їй робити те, що було немислимо шість, вісім, десять місяців тому”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *