6 Жовтня, 2024 12:20 pm

Скільки у Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3: експерт дав відповідь

Катков каже, що у РФ є проблеми з підтриманням цих літаків у відповідній бойовій готовності.

Військовий експерт Олег Катков заявив, що Росія ретельно охороняє інформацію щодо реальної кількості літаків Ту-22М3. За даними Military Balance, станом на середину 2023 року у РФ на папері було 57 Ту-22М3.

“З цієї кількості слід відняти принаймні 2 літаки: один був збитий з С-200 у квітні цього року, а інший впав 15 серпня в Іркутській області. Також потрібно врахувати пошкоджені два борти на авіабазі “Оленья”. Окрім цього, був удар по авіабазі “Дягілєво”, де ще один літак згорів у 2022 році, але це вже враховано. Ще один літак був знищений у 2023 році на аеродромі “Сольці”. Отже, на папері у росіян залишилося 54 літаки, мінус ті, що виведені з ладу, тобто близько півсотні”, – розповів експерт у етері телеканалу “Еспресо”.

Катков стверджує, що до початку повномасштабного вторгнення у Росії планували провести модернізацію 30 літаків Ту-22М3 для продовження експлуатації.

“Вочевидь, у РФ є проблеми з підтриманням цих літаків у відповідній бойовій готовності. Наразі основним бомбардувальником у РФ є Ту-95, на папері їх близько 40 одиниць. Інформація про реальну кількість літаків Ту-22М3 ретельно охороняється, оскільки існують значні проблеми. Двигуни для цих літаків не виробляються з 1996 року”, – пояснив він.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *