25 Вересня, 2024 6:15 pm

Чоловік, який у Львові втратив усю родину через удар РФ, вперше після трагедії звернувся до українців

Ярослав Базилевич, який внаслідок удару російської ракети втратив дружину та трьох доньок, закликав небайдужих допомогти у створенні Сталого стипендіального фонду імені Євгенії, Ярини, Дарії і Емілії Базилевич.

“Щоб світ памʼятав їхні імена”, – написав Ярослав Базилевич у сповненому болю і смутку дописі про своїх рідних.

Я мав скарб, – Ярослав Базилевич

“Я був найбагатшим, найщасливішим чоловіком і батьком, я мав скарб і завжди розумів, що це скарб – мати таку дружину і таких відповідальних, працьовитих, гарних, розумних, ініціативних, патріотичних дітей. Весь час я пишався ними і пишаюся надалі. У них мало бути все попереду, у кожної з них.

В одну мить я втратив ту багатогранність відчуттів, які вони всі четверо, кожна по своєму, давали мені протягом нашого спільного життя. Сьогодні я маю найкращі , найщасливіші, найпрекрасніші спогади – все решта ампутовано!” – написав голова родини, які вбила Росія ударом ракети по Львову 4 вересня.

Ярослав Базилевич закликав українців допомогти у створенні Сталого стипендіального фонду імені Євгенії, Ярини, Дарії і Емілії Базилевич – “щоб світ пам’ятав їхні імена”.

УКУ засновує стипендію в пам’ять про сім’ю Базилевичів: що відомо

Український католицький університет, студенткою якого була Дарія Базилевич, у пам’ять про неї, а також її маму Євгенію і сестер Ярину та Емілію, спільно з батьком Ярославом Базилевичем та Національною скаутською організацією України “Пласт” започатковують сталий стипендіальний іменний фонд (ендавмент).

“Ціль – зібрати 100 тис. доларів, завдяки яким щороку студенти УКУ зможуть отримувати стипендію, щоб наслідувати ті ідеали і принципи, які засвідчили своїм життям сестри Базилевич та їхня мама. Усі вони були також активними пластунками”, – зазначає університет.

В УКУ додали, що ендавмент дозволить щороку генерувати стипендію у пам’ять про Євгенію, Ярину, Дарію та Емілію Базилевич. Так університет зможе покривати витрати на навчання для талановитих студентів, які через складні життєві обставини не мають змоги оплатити свою освіту. Зробити пожертву у фонд імені родини Базилевичів можна за посиланням.

Традиція ендавментів поширена у багатьох університетах США та Канади, Європи. Заснування стипендіального фонду дозволяє зберегти та увіковічнити пам’ять про людину. Так з початком повномасштабної війни, УКУ заснував 10 стипендійних фондів на честь військовослужбовців – студентів та випускників університету, які загинули на війні.

“У світовій практиці одним із найефективніших способів сталої підтримки викладачів та студентів є заснування сталих фондів – ендавментів, – розповідає Наталія Климовська, проректорка з розвитку та комунікацій. – Через створення стипендіального фонду, ми прагнемо передати майбутнім поколінням ті цінності та ідеали, які сповідували Євгенія, Ярина, Дарія та Емілія Базилевич. Сталий стипендіальний фонд – це також виховний момент для майбутніх поколінь, щоб жертви війни не були забуті. Пам’ять про наших полеглих у цій несправедливій війні житиме вічно”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *