23 Вересня, 2024 9:25 pm

ЗСУ прорвали нову ділянку російського кордону на Курщині, РФ взагалі такого не очікували

Підрозділи 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗС України прорвали одну з ділянок російського кордону. Відповідне відео показали у соцмережі.

Це вже друга успішна операція прориву російського кордону з початку операції на території Курської області РФ.

Прорив кордону: відео від десантників

На відео зафіксовано пророблення проходів в інженерних загородженнях, захід десантно-штурмових підрозділів на ворожу територію та перші бої в прикордонній смузі, де танкісти ДШВ “розбирають” опорний пункт противника, інформує Управління комунікацій Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

Спочатку до кордону наблизилась установка розмінування, далі відбулось висування саперних груп, після цього – висадка штурмових груп. ЗСУ почали просування вглиб російської території, український танк знищив військово-опорний пункт ворога.

Додамо, що росіяни почали мінувати прикордонні території та активно будувати фортифікаційні споруди.

Українська операція на території РФ: аналіз ISW

Американський Інститут вивчення війни повідомляє, що 22 вересня українські війська продовжували атакувати в Глушківському районі на захід від виступу України в Курській області, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Міністерство оборони Росії заявило, що українські війська атакували поблизу Нового Пута, Обухівки та Медвежжя (усі на південь від Глушкового).

Російські війська продовжили наступальні дії на Курщині, але не здійснили жодних підтверджених просувань. Російський військовий кореспондент заявив, що підрозділи російської 83-ї повітряно-десантної бригади провели штурм українських позицій в урочищі Калинник (на північний захід від Любимівки).

Повідомляється, що в Курській області діють підрозділи Міжнародної добровольчої бригади “П’ятнашка” так званої “ДНР” та підрозділи 155-ї морської піхотної бригади.

Тим часом ОТУ Сіверськ повідомило, що російські війська зараз більше обстрілюють свої ж населені пункти у Курській області, ніж Сумщину. “Перенесення бойових дій Силами оборони України на територію Курської області дається взнаки, і ворог міняє і характер цих обстрілів, і їхню структуру. Вони змушені у більшості здійснювати саме обстріли на своїй території, по своїх населених пунктах”, – заявив речник оперативно-тактичного угруповання “Сіверськ” Вадим Мисник в ефірі телемарафону.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *