У ЗСУ змінили командувача угруповання «Харків» на тлі наступу росіян

Михайло Драпатий залишається на посаді заступника начальника Генерального штабу Збройних сил України

На тлі наступу російських військ на північ Харківської області замінили командувача оперативно-тактичного угруповання військ «Харків». Ним став Михайло Драпатий, він замінив Юрія Галушкіна.

Про це повідомив «РБК-Україна» з посиланням на Оперативно-стратегічне угруповання військ «Хортиця».

«Згідно з рішенням військового керівництва з 11 травня бригадного генерала Михайла Драпатого призначено на посаду командувача оперативно-тактичного угруповання військ «Харків», – повідомили журналістів в оперативно-стратегічному угрупованню військ «Хортиця».

При цьому Драпатий також залишається на посаді заступника начальника Генерального штабу Збройних сил України.

Оперативно-тактичне угруповання військ «Харків» – це об’єднання Сухопутних військ Збройних сил України. Воно входить до складу оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця». Створене під час повномасштабного російського вторгнення в Україну 2022 року. Частини угрупування брали участь у Харківському контрнаступі.

Михайло Драпатий є колишнім командиром другого механізованого батальйону 72 окремої механізованої бригади, який у травні травня 2014 увійшов у Маріуполь, щоби посилити підрозділи, які відбивали штурм терористів, і звільнити заручників.

У квітні 2019 року Драпатому достроково надали чергове військове звання – полковника. У серпні цього ж року він передав 58 бригаду іншому командиру та розпочав дворічне навчання слухачем Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

До січня 2024 року очолював оперативне угруповання «Херсон». Відомий як один із командирів, що керували звільненням правобережжя Херсонської області 2022 році. У лютому 2024 року його призначили заступником начальника Генштабу з підготовки військових.

Нагадаємо, за інформацією аналітиків Інституту вивчення війни, російська наступальна операція з метою захоплення Вовчанська в Харківській області значною мірою є наслідком негласної політики Заходу, за якою українські війська не можуть використовувати західні озброєння для ударів по легітимних військових цілях на території Росії.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *