23 Вересня, 2024 12:24 am

“Найстаршому бійцю 59 років”: комбат розповів, як вік заважає воювати

У такому віці часто уповільнюється реакція та є низка проблем зі здоров’ям, каже командир батальйону.

Попри вік, військові сумлінно виконують свої обов'язки / колаж УНІАН / фото hromadske, УНІАН
Попри вік, військові сумлінно виконують свої обов’язки / колаж УНІАН / фото hromadske, УНІАН

Середній вік військовослужбовців 7 окремого стрілецького батальону 65 окремої механізованої бригади 50 років і більше. Найстаршому військовослужбовцю 59, але попри вік – це віданні бійці, які відповідально виконують свою роботу, розповів підполковник, командир батальнону Олександр Юрін в інтерв’ю hromadske

“Середній вік моїх бійців – 50 років і більше. Так сталося. Найстаршому – уже 59. Це патріотично налаштовані чоловіки, які на початку повномасштабного вторгнення прийшли у свої ТЦК, це перша хвиля добровольців”, – пояснив Юрін. 

За його словами, дехто потрапив до 7 батальйону після розформування інших підрозділів, але цим бійцям теж переважно за 50. Командир наголосив, що у такому віці важко воювати, адже вже уповільнюється реакція, є питання до фізичної форми та майже кожен військовий має якісь болячки.

“В одного варикоз, у другого нирки, у третього – проблеми з хребтом, у четвертого – з серцем. Це дається взнаки, коли треба висуватися на позицію за 4-5 км, ще й нести на собі боєзапас і воду на багато днів. Проте хлопці надійні, розуміють свій обов’язок. Зараз така ситуація, що кожна людина в підрозділі важлива – чи їй 50, чи 59”, – поділився підполковник. 

Як відомо, Юрін і сам одноліток багатьох своїх підлеглих, адже у листопаді минулого року відзначив 50-літній ювілей. Він розповів, що, як кадровий військовий, рахує свої роки як “два за один”. 

Видання зазначило, що ще за СРСР Юрін закінчив Львівське військово-політичне училище, потім був політруком, а пізніше перейшов на командну посаду. Вже 2010 року він пішов на пенсію, але в 2014 році повернувся в армію. Прослужив там 4 роки та звільнився за станом здоров’я, але з початку повномасштабної війни знову пішов у ЗСУ. Спершу був у ТЦК, з квітня 2023 року став начальником штабу 7 батальйону 65 ОМБр, а через чотири місяці – його командиром. 

Цей батальйон сформували у лютому 2022 року в Івано-Франківському ТЦК. Вже через півтора місяці він потрапив на “нуль” у Харківській області. З того часу безперервно воює на найгарячіших ділянках фронту. З квітня 2023 і до зараз підрозділ тримає позиції під

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *