7 Жовтня, 2024 12:34 pm

ЗСУ зруйнували міст через річку Сейм на Курщині: 700 російських солдатів можуть бути в оточенні

Міст через річку Сейм у Глушківському районі Курської області був зруйнований після атаки Збройних сил України. Росіяни запевняють, що його знищили за допомогою ракет Himars.

Про підрив моста повідомляють російські провоєнні телеграм-канали. Через обвал мосту було відрізано частину Глушківського району – понад 28 населених пунктів. Зараз евакуювати жителів цих сіл можна лише по воді.

Удар по мосту: ЗСУ прагнуть відрізати постачання окупантам

У Глушково Курської області знищено міст через річку Сейм, пишуть місцеві пабліки. Повідомляється, що частина Глушківського району зараз відрізана – це Тьоткіно, Попово-Лежачі, Волфіно та ще десь майже три десятки населених пунктів.

“Після знищення цих мостів ру*няве угруповання в КуНР не зможе відбити зайняті нами території + частина Глушківського району також до побачення Вже зараз частина Глушківського району відрізана”, – пише український канал “Збройні Сили України. Війна з окупантами”.

https://t.me/zsuwar/49470?embed=1

Кілька днів поспіль ЗСУ цілили у міст через річку Сейм у Глушково на Курщині, щоб відрізати логістику ворога. Сьогодні міст було остаточно зруйновано ударом реактивної артилерії.

“В Глушковському районі через річку Сейм проходить 3 мости. Інші два: у н.п. Званноє та у н.п. Кариж. Міст у Званному, зі слів росвоєнкорів, битимуть наступним”, – зазначає канал “Лачен пише”. 

Головне, що через цей удар ворог не зможе нормально підвозити резерви, БК та провізію в напрямку Тьоткіне та прикордоння, а також те, що угруповання з 700 російських солдатів зараз під загрозою опинитись в оточенні.

Котел для 700 росіян: що відомо

“Глушківський район. Почалася паніка. Попередньо, в оточення потрапило 700 осіб особового складу. Сказати те, що я казав – це нічого не сказати”, – повідомили у телеграм-каналі 205-ої окремої мотострілкової бригади РФ. Російські воєнкори бідкаються, що відновити чи бодай звести понтонний міст буде коштувати багатьох життів росіян, адже вони знову опиняться під ударом.

https://t.me/mototroopers_205/1459?embed=1

Напередодні, 15 серпня, в Курській області, де триває наступ ЗСУ, оголошено про обов’язкову евакуацію всього Глушківського району, який розташований на кордоні з Сумською областю. Про це в Telegram повідомив губернатор Курської області Олексій Смирнов.

За його словами, відповідне рішення ухвалив обласний штаб Курської області. “Шановні земляки, прошу вас з розумінням поставитися до ситуації, що склалася, і дотримуватися всіх рекомендацій силовиків і місцевої влади”, – написав він.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *