У США провели обшук у будинку російського пропагандиста: хто такий Дмитро Саймс

У США провели обшук у будинку пропагандиста російського Першого каналу та громадянина США Дмитра Саймса. Обшук відбувся в його резиденції у Хантлі, штат Вірджинія.

Про це повідомляє американське видання Rappahannock News. Причини обшуку залишаються невідомими.

Відомо, що ділянка, де проходили обшуки, була придбана Саймсом та його дружиною Анастасією у липні 2021 року за 1,63 мільйона доларів. Як зазначається, журналісти зв’язалися з пропагандистом, і він підтвердив, що знає про обшук, та заявив, що його не було офіційно поінформовано.

У США провели обшук у будинку російського пропагандиста: хто такий Дмитро Саймс

“Я не бачив ордера. Зі мною не зв’язувалися якісь правоохоронні органи чи хтось ще”, — сказав сам Саймс, який наразі не перебуває на території США.

Федеральні агенти прибули на територію Хантлі у вівторок і відтоді зберігають там постійну присутність.

“ФБР провело санкціоновану судом правоохоронну діяльність. У нас більше немає коментарів, оскільки розслідування продовжується”, – заявила у коментарі для Rappahannock News прес-секретар ФБР Саманта Шеро.

Що відомо про Дмитра Саймса?

Дмитро Саймс – народжений 29 жовтня 1947 року в Москві (СРСР) – американський політолог і історик, який активно просуває проросійську пропаганду в США.

У 1973 році емігрував разом із дружиною до США з РФ. Там він працював науковим співробітником Центру стратегічних та міжнародних досліджень, очолював російські та євразійські програми в Фонді Карнегі та викладав у провідних університетах.

У 1994 році експрезидент США Річард Ніксон призначив його головою та головним виконавчим директором Центру національних інтересів, а також видавцем журналу The National Interest.

Раніше The Washington Post писала, що Саймс також був тісно пов’язаний із президентською кампанією та адміністрацією Дональда Трампа.

З 2018 року Дмитро Саймс веде на російському “Першому каналі” передачу “Велика гра” про відносини США та РФ. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну він активно підтримує дії російської армії.

Так у випуску від 14 серпня 2024 року Саймс разом з іншими пропагандистами назвав прорив ЗСУ до Курської області “невеликою невдачею” та висловив сподівання, що український опір незабаром розвалиться, і Росія досягне своїх цілей.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *