29 Жовтня, 2024 1:24 am

Які шанси у Гарріс проти Трампа: що кажуть опитування

За сукупністю національних опитувань, Трамп випереджає Гарріс на два пункти – 47% підтримки проти 45%.

Якщо віцепрезидентка США Камала Гарріс стане новою кандидаткою у президенти від демократів, то зазнає труднощів, якщо їй доведеться зіткнутися сам-на-сам із кандидатом від республіканців Дональдом Трампом. За даними опитувань, він випереджає Гарріс на два пункти.

Про це повідомляє видання The Hill із посиланням на результати опитувань.

Хоча Гарріс ще належить залучити достатню кількість делегатів до національного з’їзду Демократичної партії наступного місяця, щоб отримати офіційну підтримку її кандидатства у президенти США, тепер вона є спадкоємицею Джо Байдена. Це стане полегшенням для багатьох демократів, які були стурбовані жахливими результатами опитувань щодо кандидатури Байдена в останні тижні.

Але Гарріс зіткнеться з власними труднощами, якщо їй доведеться опинитися сам-на-сам із Трампом, свідчать останні дані опитування Decision Desk HQ (DDHQ) і The Hill.

За сукупністю національних опитувань, Трамп випереджає Гарріс на два пункти – 47% підтримки проти 45%. Це приблизно стільки ж, наскільки республіканець випереджає Байдена: 46% проти 43,5%.

Разом із незалежним кандидатом у президенти Робертом Ф. Кеннеді-молодшим Трамп може похвалитися перевагою на шість пунктів над Гарріс – 43% підтримки проти 37%. Водночас Кеннеді має 6% підтримки.

Прихильність виборців до віцепрезидентки становить 38%, що трохи нижче, ніж у Байдена (41%).

“Прихильність до неї на національному рівні відображає прихильність до Байдена – це не дуже добре. Однак її перевага полягає в тому, що вона не має всього багажу, який має Байден, і виборці збираються поглянути на неї по-новому”, – сказав директор відділу обробки даних у DDHQ Скотт Трантер за тиждень до того, як з’явилася новина про вихід Байдена з перегонів.

Перевага Трампа над Гарріс на два бали в середніх показниках помітно знизилася порівняно з приблизно восьми балами на початку року. Це та інші нещодавні опитування дають прихильникам віцепрезидентки привід для надії.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *