21 Вересня, 2024 12:38 pm

Протягом наступу у Вовчанську РФ втратила більшість бригади та “сточила” два танкові полки

Зараз російські окупанти змушені вводити нові резерви або перекидати підрозділи з інших напрямків.

Від початку наступу на півночі Харківщини російські війська втратили у Вовчанську більшу частину своєї 138-ї мотострілецької бригади та “сточили” два танкові полки.

Про це речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев розповів виданню LIGA.net.

Як повідомив Саранцев, від 10 травня окупанти втратили у Вовчанську більшу частину 138-ї мотострілецької бригади та “сточили” 83-й та 157-й танкові полки. Штатна чисельність мотострілецьких бригад у російській армії – до 5000 особового складу, а кількість техніки у танкових полках – 94 одиниці.

Речник угруповання військ “Харків” зазначив, що бригади російської армії на Харківському напрямку іноді втрачають по декілька десятків бійців на день. Підтвердженням цьому слугують і полонені, і радіоперехоплення окупантів.

На Харківщині РФ змушена вводити нові резерви

За словами Саранцева, зараз загарбники змушені вводити нові резерви або перекидати підрозділи з інших напрямків.

“Тобто виглядає так: заходить бригада чи полк, впродовж кількох тижнів атакує, несе шалені втрати, затикає діри резервами, поступово переформовуючи штурмові групи, зменшуючи їхню кількість, або кількість задіяних у них людей”, – пояснив речник угруповання військ “Харків”.

Він додав – якщо росіяни залучають резерви, то підтягують їх за “кілька годин”. Водночас для перекидання підрозділу з іншого напрямку ворогу потрібно декілька діб.

На думку Саранцева, навряд російські поповнення заходять у стовідсотковій комплектації. Водночас їхні втрати особового складу можуть сягати як 40%, так і більше. “За підручником”, частина вважається небоєздатною у разі втрат у 30%.

Речник військових також повідомив, що Силам оборони України доводилося мати справу і раніше практично з усіма російськими підрозділами, які зараз воюють на Харківщині.

“Наприклад, 155-та окрема гвардійська бригада морської піхоти Тихоокеанського флоту “відзначилася” мародерством у Київській області ще на початку широкомасштабного вторгнення. 18-та мотострілецька дивізія 11-го армійського корпусу також воювала на Харківщині у 2022 році. Практично всі вони так чи інакше брали участь у війні проти України”, – зауважив військовий.

Нагадаємо, як повідомив заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін, попри те, що російські війська знизили темп наступу на Харківщині, вони продовжують просуватися. Дуже часто ворог наступає декількома батальйонами “голої” піхоти без техніки та іншого озброєння.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *