24 Вересня, 2024 12:21 am

Спецоперація “Очерет”: в ГУР розкрили подробиці переходу військового РФ на бік України

Українська воєнна розвідка оприлюднила деталі спецоперації “Очерет”, яка відбулася узимку 2024 року. У результаті спільної роботи проєкту “Хочу жить” та легіону “Свобода Росії” російський військовослужбовець здійснив підрив штабу офіцерів батальйону “Шторм зет” та перейшов на бік України.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України.

Зазначається, що узимку 2024 року російський пілот FPV з позивним “Сільвер” вийшов на зв’язок із легіоном “Свобода Росії”. За його словами, співпрацювати з Україною він вирішив на тлі систематичних воєнних та інших злочинів його командування.

Україна змогла отримати від росіянина цінні розвідувальні дані про розташування, чисельність та наміри ворога на конкретному напрямку фронту.

“Сільвер” пояснив, що у зручний час кинув гранату у вентиляційний отвір підвалу штабу підрозділу “Шторм зет”, де спав його комбат та інші російські офіцери. Загалом у підвалі перебували близько 15 осіб.

“У цьому приміщенні була труба прямо над ліжком, де спав комбат. Вона виходила на вулицю поруч з під’їздом, і ми вирішили в цю трубу вкинути гранату або дві, щоб вони поруч з ними вибухнули”, – розказав “Сільвер”.

Після знищення штабу, він пішов заздалегідь продуманим маршрутом на підконтрольну Україні територію.

Надалі “Сільвер” став рекрутом легіону “Свобода Росії”.

Нагадаємо, проєкт “Хочу жить” – це державна програма Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Вона діє із серпня 2022 року та спрямована на допомогу російським військовослужбовцям добровільно здатися в полон.домо, що Кузьмінова було вбито в Іспанії. У ГУР не розкрили подробиці інциденту.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *