Справи Майдану: Печерський суд випустив під заставу екскомандира львівського “Беркута”

У суботу, 17 серпня, Печерський суд столиці випустив під заставу екскомандира львівського “Беркута” Ростислава Пацеляка. За нього внесли заставу у розмірі 1 млн гривень.

Про це повідомила представниця громадської організації “Нескорений Майдан” Роксолана Хмара, дружина дисидента Степана Хмари. Зазначається, що окрім того, що Ростислав Пацеляк підозрюється в убивствах учасників Революції Гідності, він має звання й паспорти в Росії.

Справи Майдану: Печерський суд випустив під заставу екскомандира львівського "Беркута"
Справи Майдану: Печерський суд випустив під заставу екскомандира львівського "Беркута"

“Все! Командир львівського беркута, Ростислав Пацеляк, під керівництвом якого вбивали українців на Майдані 18 лютого, знову на волі. Заставу в один мільйон вніс якийсь Красулін з окупованого Донецька”, – зазначила активістка.

За її словами, рішення не тримати Пацеляка під вартою прийняла суддя Печерського районного суду міста Києва Крістіна Константінова.

“Вона прийняла дуже хитреньке рішення: взяти його під варту, але визначити альтернативну заставу. Не могла не взяти під варту, бо ДБР днями предʼявило йому свіже обвинувачення, в якому фігурують 12 вбивств і 8 вогневих поранень”, – наголосила активістка, що теж була присутня на тому судовому засіданні.

15 серпня стало відомо про те, що командирам підрозділів міліції особливого призначення “Беркут” у Львівській, Харківській областях та Севастополі повідомили про підозру через розгін учасників Революції Гідності в центрі Києва в ніч на 19 лютого 2014 року. Також про підозру повідомили помічнику начальника штабу львівського “Беркуту”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *