4 Жовтня, 2024 10:23 pm

Ляшко призначив т.в.о. гендиректора Охматдиту після відсторонення Жовніра

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко призначив виконувача обов’язків генерального директора дитячої лікарні “Охматдит” після відсторонення з цієї посади Володимира Жовніра

Про це Ляшко написав у Facebook.

“Прийняв рішення тимчасово покласти виконання обов’язків генерального директора Охматдиту на Олександра Уріна, який нині очолює відділення інтенсивної та еферентної терапії гострих інтоксикацій Охматдиту”, – йдеться у повідомленні.

Відповідне рішення міністр прийняв після зустрічі з декількома завідувачами відділень лікарні, аби почути їхні думки.

“Імідж та репутація лікарні “Охматдит” будувалися роками завдяки тисячам неймовірних історій та врятованих життів. Ім’я “Охматдит” стало брендом української медицини. Маємо зберегти ці здобутки та розвивати далі на благо наших маленьких пацієнтів”, – написав Ляшко.

Раніше він повідомляв про відсторонення від виконання обов’язків генерального директора дитячої лікарні “Охматдит” Володимира Жовніра до завершення перевірок.

“Генеральний директор НДСЛ “Охматдит” Володимир Жовнір відсторонений від виконання обов’язків до завершення перевірок Національною поліцією України, іншими правоохоронними органами та комісією МОЗ”, – йдеться у повідомленні.

За його словами, правоохоронці вивчають факти, пов’язані з відновленням будівель Охматдиту та діями Благодійної організації “Благодійний фонд “Охматдит” – здорове дитинство”. 

“Всі обставини мають бути встановлені. Всі винуваті мають бути покарані. Лікарня має бути відбудована. Все має відбуватися чітко, прозоро, швидко і відповідно до законодавства”, – наголосив Ляшко.

Напередодні міністр отримав перші результати проведення перевірки комісії МОЗ. Там зафіксували випадки викривлення ключової інформації, яку подають офіційно міністру, у засоби масової інформації, та яка міститься в документах, і зі сторони керівництва лікарні, і зі сторони Фонду.

За даними Ляшка, рішення оголосити компанію переможцем тендеру ухвалив Жовнір, про що було поінформовано громадськість на офіційній сторінці лікарні. При цьому відповідні рекомендації про фінальний вибір переможця від робочої групи саме Охматдиту отримані не були.

“Окремо зауважу, що збирати кошти саме на рахунок Фонду після атаки на Охматдит 8 липня запропонував директор лікарні, посилаючись на успішний досвід співпраці”, – наголосив Ляшко. 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *