Комроти 241-ї бригади ТрО Кулик: Командування ставить “суїцидальні задачі”. Унаслідок такої тупості та злочинної недбалості гинуть воїни

Командир роти 206-го батальйону 241-ї бригади ТрО, засновник ГО “Експертний корпус” та начальник відділу Українського інституту національної пам’яті Роман Кулик заявив про втрати у своїй роті, що, за його словами, зумовлені “злочинним недбальством” старших начальників та через надскладні “фантастичні та суїцидальні” задачі.

Про це він повідомив на платформі Х.

“Вже просто аксіома війни – старші начальники повально не можуть та відмовляються обʼєктивно оцінювати спроможності підлеглого особового складу. Нарізаються фантастичні задачі, які розраховані або на космодесантників, або на щонайменше запакованих 20-річними спортіками й технікою свіжі підрозділи”, – заявив Кулик. 

Натомість ігнорується те, що військові фізично та психологічно втомлені війною, а засобів та боєприпасів для підтримки піхоти не вистачає.

“А командири, які озвучують ці речі, а не тупо козиряють – піддаються остракізму, висміюються як слабаки й соплі. В результаті такої близорукості/тупості/злочинної недбалості фантастичні задачі не виконуються, люди гинуть, випадають зі стою, а коли апетити зменшуються і доходить до реалістичних задач – уже нікому їх виконувати. І доміно п#здує далі”, – наголошує комроти.

Комроти Роман Кулик звинуватив командування ЗСУ у великих втратах

Також він розповів, що за останні пів року війни зрозумів, що на боротьбу з “відбитими, неадекватними, безграмотними, але нарцисичними” старшими начальниками в нього йде не менше, а іноді й більше часу, ніж на реальну війну з окупантами.

2 липня Кулик заявив, що йому вдалося відбитися від “глобальної суїцидальної” задачі, погодившись на іншу, вкрай ризиковану, проте хоча б з мінімальними шансами.

“Так і живемо, від години до години, з одного дня ввалюємось в наступний, вже давно без надії, що буде краще”, – зазначив він.

Комроти Роман Кулик звинуватив командування ЗСУ у великих втратах

Пізніше військовий розповів, що один із його найкращих бійців на псевдо Буся дістав множинні осколкові поранення, в нього велика втрата крові.

Кулик додав, що з оточеної позиції його вдалося вивезти за 40 хвилин, бійці боролися за догоспітальне переливання крові, проте з логістичних та організаційних причин рота “не тягне”. Але на стабпункті ніхто не переливає кров. 

Він наголошує, що багато бійців загинули через “тупість та небажання напрягтись для покращення шансів наших людей на виживання”.

Комроти Роман Кулик звинуватив командування ЗСУ у великих втратах

Воїн Роман Пелех відреагував на допис побратима

Своєю чергою колишній військовий та бізнесмен Роман Пелех заявив про “велику проблему” з 206-м батальйоном.

“В нас зараз є велика проблема з 206 бат. Його стирають в порошок. Дуже багато 200 і 300. Крутих бійців закидають на мʼясо. Мені дзвонили мої побратими які бояться піднімати кіпіш”, – зазначив він. 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *