Росія влучила ракетою у коледж, де навчались Ярослава Магучіх і Михайло Кохан

Навчальний заклад українських героїв Олімпіади-2024 зазнав суттєвих руйнувань.

Дніпровський спортивний коледж, де навчалися чемпіонка Олімпіади Ярослава Магучіх і бронзовий призер ОІ Михайло Кохан, досі відновлюють після ракетного удару росіян. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Магучих була відмінницею, а Кохана тут називали “Ведмедиком”

Олімпійські прапори крізь розбиті вікна встояли після ракетного удару по коледжу навесні. Тоді дванадцятеро людей зазнали поранень – працівники та юні спортсмени. Від непоправного вберегло укриття.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук тоді повідомляв, що: “Потрощена їдальня, актова зала, фасад та вікна. Так виглядає наш обласний коледж після російської атаки. Діти чимдуж бігли в укриття. Позалишали відкриті зошити, підручники та перекуси прямо на партах”.

З десятого класу пʼять років тут навчалася Ярослава Магучіх. Її вчителька географії каже: вона, окрім спортивного спорядження, мала на змаганнях наплічник з усіма підручниками. Гарно навчалася і не просила про поступки.

“Уявіть собі, якщо вони тренуються по шість, сім годин на день. І ще все це поєднувати з навчанням – це дуже складно. Це більше шістдесяти годин на тиждень навантаження”, – каже Світлана Пархомець, заступниця директора.

Спокійна, сконцентрована та доброзичлива – викладачі кажуть, Ярослава завжди була такою. Та з першого погляду їм було зрозуміло: вона виборе місце на пʼєдесталі.

Тут три роки навчався й Михайло Кохан – після одинадцятого класу він приїхав сюди з Запоріжжя. Працював у тандемі з батьком. Викладачі кажуть: ще тоді він перемагав в юнацьких Олімпійських іграх, тож вірили в його медаль на дорослій Олімпіаді. І згадують тут про Михайла з усмішкою. “Позитивний промінчик у нас був, який завжди міг і пошуткувати, і десь, вибачте, прикольчики в нього завжди такі були! Наполегливий, великий такий! Ведмедик трошечки”, – каже Світлана Пархомець, заступниця директора.

Лише на цій Олімпіаді витупало четверо випускників цього коледжу

Цей навчальний спортивний закрад існує вже понад 40 років. За цей час у ньому виховали чимало справжніх зірок спорту. Звідси вийшли відомі на світовій арені спортсмени Ярослава Магучіх, Михайло Кохан, Анна Рижикова та Денис Кесіль. Ті, які цього року виступили на Олімпійських іграх. 

Тоді, під ча обстрілу, учнів коледжу врятувало те, що усі вони разом з учителями оперативно спустились у бомбосховище. Тоді, окрім коледжу, вибуховою хвилею пошкодило дитячий садочок та підприємство і постраждало 18 людей.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *