Військовий начальник вкрав у своєї ж частини 20 тонн дизпалива, – ДБР

Керівник логістики військової частини придумав схему і збагатився на понад 300 тисяч гривень.

За матеріалами ДБР судитимуть військового-посадовця, через дії якого розтрачено майже 20 тонн дизпалива військової частини на Донеччині. Про це повідомляє телеграм-канал Державного бюро розслідувань.

Військова техніка працювала як служба доставки

Працівники ДБР завершили розслідування щодо начальника логістики однієї з військових частин на Донеччині, через зловживання якого військова частина «втратила» 20 тонн дизельного пального.

Схема обкрадання військової частини була дуже простою. Під час дії воєнного стану військова частина уклала договір з київською компанією про постачання до підрозділу продуктів харчування та питної води. За умовами договору транспортування до частини на територію Донеччини мала здійснювати компанія-постачальник.

Однак начальник логістики військової частини домовився з представником компанії про те, що доставку харчів та питної води військова частина буде перевозити зі складів постачальника власним військовим транспортом. За це, комерсант надаватиме йому грошову «компенсацію» готівкою за витрачене пальне.

Так, всупереч договору було безпідставно розтрачено майже 20 тонн дизельного пального загальною вартістю 365 тис. гривень, яке перебувало на балансі військової частини. Яке покарання загрожує військовому-бізнесмену у ДБР не повідомляють.

Футболісти-невидимки з військкомату на Прикарпатті

Нагадаємо, що на Прикарпатті за матеріалами ДБР суд виніс вирок посадовцю військкомату, в якому фіктивно служили місцеві футболісти.

За матеріалами розслідування ДБР Калуський райсуд виніс вирок у провадженні командира роти охорони Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

В його підрозділі фіктивно проходили службу футболісти місцевого професійного клубу, які до того ж безпідставно отримали від держави майже 1,5 млн грн матеріального забезпечення.

Встановлено, що у роті охорони проходили службу семеро чоловіків, які є гравцями та тренерами місцевої професійної футбольної команди. Всі вони на службу не з’являлися та не виконували жодних військових обов’язків.

Суд визнав посадовця винним у недбалому ставленні до військової служби. Врахувавши щире каяття обвинуваченого і те, що він повністю відшкодував завдані державі збитки, суд призначив йому штраф у розмірі 221 тис. грн.

Під час досудового розслідування фігуранта було відсторонено від виконання обов’язків. Він переведений на службу в інший підрозділ.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення ДБР розслідувало 2 тис. 311 кримінальних проваджень щодо злочинів проти національної безпеки нашої держави.

Серед них:

▪️ 1 698 кримінальних проваджень – за фактом державної зради (ст. 111 ККУ),
⁠▪️ 474 кримінальні провадження – за фактом колабораційної діяльності (ст. 111-1 ККУ),
⁠▪️ ⁠38 кримінальних проваджень – щодо пособників державі-агресору (ст. 111-2 ККУ) та інші.

Наразі, за результатами проведення досудових розслідувань:

⁠1 169 особам повідомлено про підозру, ⁠520 осіб оголошено в розшук,
⁠1 311 осіб перевіряються на причетність до державної зради та колабораційної діяльності,
⁠⁠914 обвинувальних актів направлено до суду.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *