Шніцелі з кабачків: рецепт простої та смачної закуски
За цим рецептом шніцелі виходять хрусткі зовні та ніжні всередині.
Шніцелі можна приготувати не тільки з м’яса, а й із кабачків. Це прекрасна страва для вегетаріанців. І вона чудово підійде як гарнір. Рецептом поділилися на сайті Einfach Kochen.
Шніцелі з кабачків
Інгредієнти:
- 2 кабачки середнього розміру;
- 2 яйця;
- борошно — 50 г;
- панірувальні сухарі — 150 г;
- сіль, мелений чорний перець, рослинна олія.
Для йогуртового соусу:
- йогурт — 150 г;
- майонез — 2 ст. л.;
- лимонний сік — 1 ч. л.;
- сіль, перець, свіжа зелень (наприклад, петрушка, часник, кріп).
Розріжте кабачки впоперек навпіл, відріжте кінчики і розріжте уздовж на скибочки завтовшки не більше 1 см. Тепер приправте їх сіллю та перцем. Збийте яйця в мисці з дрібкою солі та перцю.
Тонко посипте скибочки кабачків борошном, вмочіть їх у яйце, дайте їм трохи стекти, а потім покрийте їх панірувальними сухарями і злегка притисніть. Викладіть на тарілку до готовності до смаження.
Нагрійте пательню з олією, викладіть на неї скибочки кабачків у паніровці й обсмажте на середньому вогні по 2-3 хвилини з обох боків до золотистого кольору.
Вийміть зі сковороди та викладіть на паперовий рушник, щоб увібрати зайвий жир. Тим часом обсмажте шніцелі, що залишилися, з достатньою кількістю олії.
Для соусу з йогурту змішайте йогурт, майонез і лимонний сік у мисці до отримання однорідної маси, приправте сіллю і перцем. Трави вимийте, обірвіть їх від товстих стебел, дрібно наріжте і перемішайте. Подавайте кабачкові шніцелі із соусом.
Comments (0)