9 Жовтня, 2024 10:23 pm

Розкішний маєток за смішні гроші та манікюр у салоні з коханим: що відомо про нову пасію прокурора Вербицького

Христина Ільницька, яка може бути новою неофіційною пасією скандального замгенпрокурора Вербицького, веде розкішний спосіб життя.

Чинний заступник генерального прокурора України Дмитро Вербицький, заможне життя якого неодноразово обговорювали у мережі, як виявилось, вміє здивувати. Окрім того, що з його декларації раптом зникла дружина, столичного посадовця помітили в одному з найдорожчих салонів Києва в компанії нової обраниці, де чоловіку робили манікюр. Ба більше, нова коханка Вербицького – Христина Ільницька, як стало відомо СтопКору, володіє значними статками, які можуть бути незадекларованими. Більше того, у розпал війни, їй нібито вдалося придбати розкішний заміський маєток у елітному котеджному містечку “Коник” всього за 2,1 мільйони гривень, тоді як подібна нерухомість може коштувати до 50 млн грн.

Тож куди зникла з нової електронної декларації посадовця його колишня офіційна дружина Вікторія Вербицька? Де живе прокурор зі свою ймовірною коханкою? І які незадекларовані атрибути заможного життя демонструє в соцмережах його нова супутниця, якій вдалося придбати маєток за шаленою знижкою? Подробиці – у новій серії розслідування від журналістки СтопКору Ольги Левицької.

Походи до найдорожчих салонів разом з новою коханкою

Дмитро Вербицький – частий герой журналістських розслідувань – переважно, саме через невідповідності у деклараціях та інші скандальні справи. Проте цього разу, у поле зору СтопКору він втрапив через нові стосунки з деким на ім’я Христина Ільницька. Наші журналісти зацікавилися новою пасією чиновника та з’ясували, що пара полюбляє разом проводити час у доволі неочікуваних місцях.

Христина Ільницька коханка Вербицького

Так, ми отримали ексклюзивні дані про те, що заступник Генпрокурора разом з Ільницькою відвідав один з найдорожчих столичних салонів, аби зробити собі та дівчині, не повірите – манікюр.

Можна подумати, що для того, аби підкреслити статусність, він не жалкує грошей на особливий чоловічий манікюр. Вочевидь, натруджені руки чоловіка, який любить аби вони виглядали акуратними, потребували догляду від найкращих професіоналів. СтопКор отримав кілька кадрів з салону, аби на власні очі переконатися в цьому.

Та не тільки цим виявилась цікавою новостворена пара – нова кохана Вербицького, як вдалося з’ясувати нашим розслідувачам, володію низкою дороговартісного майна та навіть нерухомістю.

Будинок за шаленою з нижкою у десятки мільйонів?

Христина Ільницька нібито придбала маєток у котеджному містечку “Коник” за 2,1 млн грн, хоча, вартість подібного житла у містечку коштує від 50 млн грн. Ймовірно, задля того, аби уникнути зайвих питань, не так давно дівчина переписала це майно на свою матір.

Цікаво також те, що власне маєток Вербицького розташований поруч, але обидва об’єкти вже майже “вийшли за свою територію” та можуть займати частину комунальної власності.

Виникає питання: звідки ж нова дівчина прокурора змогла отримати таку неймовірну знижку? Можливих висновків кілька: або пані Христині допомагають так розкошувати сторонні люди – наприклад заможні чоловіки, або ж вона ймовірно ухиляється від податків.

Журналістам СтопКору вдалося пробратися на територію котеджного містечка “Коник”, аби поспілкуватися зі співмешканкою заступника генпрокурора. Проте на місці її не було, тож кореспонденти відзняли розкішний маєток, який ще нещодавно був зареєстрований на неї, і куплений за дуже низькою вартістю. Поблизу стопкорівці помітили автівку Volvo, власника якої, наразі ще не виявили.

Зауважимо, що раніше СтопКор вже розповідав про елітну нерухомість заступника Генпрокурора України Дмитра Вербицького у середмісті Одеси та столичному котеджному містечку “Коник”.

Торік ще чинна дружина посадовця Вікторія Вербицька, яка також ще донедавна була держслужбовицею, придбала за ймовірно заниженою вартістю такий собі “житловий будинок”, що має вигляд радше бізнес-центру, а Дмитро Анатолійович зараз ділить цю частку відповідно до положень Сімейного кодексу про поділ майна.

Одеська ''дача'' родини Вербицьких

При цьому сам Дмитро Вербицький мешкає в особняку в елітному містечку на березі річки Коник. Цей будинок, відповідно до декларації, він нібито орендує, а придбав його за довіреністю племінник – і теж за мізерною в порівнянні з ринковою вартістю.

Котеджне містечко '' Коник''

Але виявляється, це – лише верхівка айсбергу. Адже за інформацією наших джерел, живе пан заступник Генпрокурора далеко не сам. І подробиці справді важливі, бо йдеться, ймовірно, про незадекларовані статки, співмешканців та коштовні покупки“, – зауважує Ольга Левицька.

Отже, що відомо ще про ймовірну нову пасію Вербицького?

Згідно з поданими до НАЗК деклараціями за 2023 рік, пан Дмитро вже не показує колишню офіційну дружину та спільний побут з будь-ким. Можна було б припустити, що він веде самотнє життя. Якби не цікаве відео, що потрапило до рук редакції СтопКору, яке і дало підстави вважати, що Ільницька є коханкою заступника Генпрокурора.

На цих кадрах Вербицький підкорює тенісний корт. Проте репортери звернули увагу на його опонентку. За інсайдерською інформацією, це і є нова дівчина прокурора – Христина Ільницька.

Наприкінці грудня Ільницька викладала у власному телеграм-каналі відео пробіжки, і місцевість навколо дуже нагадує котеджне містечко, в якому за місяць до того племінник Вербицького за довіреністю придбав будинок, а сам заступник Генпрокурора декларує оренду.

Тут і та сама бруківка, і лавка оригінального дизайну, і краєвид ідентичний – якщо порівнювати з елітним містечком “Коник”. Ці деталі наводять на думку, що Христина – співмешканка нашого героя. І якщо це так, то за законом він мав би відобразити її в своїй декларації“, – наголошує журналістка.

Що з цього приводу каже чинне законодавство?

Звернімося до офіційного сайту НАЗК, розділу 3 “Члени сім’ї суб’єкта декларування” та, зокрема, статті 46 “Хто належить до членів сім’ї суб’єкта декларування”.

Документ стверджує: такими можуть вважатися будь-які особи, які проживали спільно з суб’єктом декларування, були пов’язані з ним спільним побутом, мали взаємні права та обов’язки станом на останній день звітного періоду – за умови спільного проживання із впродовж 30 календарних днів, що передували останньому дню звітного періоду, або сукупно протягом не менше 183 днів протягом року.

Ідеться, у тому числі, й про осіб, які спільно проживали із суб’єктом декларування, хоча й не перебували у шлюбі. Тож органам контролю варто було б пильніше придивитись до Христини Ільницької.

Зокрема, їх могло б зацікавити походження коштів на розкішні аксесуари, елементи одягу, дозвілля та авто класу люкс можливої обраниці Вербицького.

До прикладу, сумочка Dior, з якою на одному з фото у соцмережах позує Христина, продається на маркетплейсах за 6,5 тисяч доларів, а вона в таємничої незнайомки ще й в двох кольорах – а це вже понад 500 тисяч гривень. Ще одна сумка – Birkin за майже 28 тисяч доларів. Це вже понад мільйон гривень.

А є ще й шикарні іномарки. До прикладу, Ільницька часто “світиться” в соцмережа на Porsche Macan 2023 року, вартість такого авто може сягати 90 тисяч доларів. Примітно, що навіть річної офіційної зарплати заступника Генпрокурора не вистачило б на її придбання.

То ким же працює і як заробляє ймовірна супутниця життя прокурора?

Згідно з відкритими даними, ще 2017-го Христина поновила анкету на сайті кастингів, де зазначила себе як професійну танцівницю, починаючу співачку, а також професійну акторку й модель. Але вже у 2020 році з’являється яхт-клуб “Royal River”, де Ільницьку називають засновницею.

Христина Ільницька на сайті кастингів

І все це – при тому, що свій ФОП Ільницька зареєструвала лише близько тижня тому, а інших фірм, власницею яких вона була б, на аналітичній платформі YouControl немає. За інформацією, яку СтопКору надали в податковій службі, сумарний її офіційний заробіток з 2015 року склав лише 364 тисячі гривень.

Не працює і сайт, де б можна було переглянути перелік послуг та суден для купівлі та оренди. Зате лишився YouTube-канал, але майже кожне відео тут – про те, як Ільницька гарненько відпочиває на яхтах або на тематичних вечірках.

Не менш цікаві й власники суден, які Ільницька публікує. Як ось до прикладу цього – Bavaria 37 Sport загальною потужністю 620 кінських сил, яка з жовтня 2021 року належить 33-річному Олександру Баркову.

Проте за нашою інформацією, окрім цієї дороговартісної яхти на молодому чоловікові немає ані нерухомості, ані навіть авто, а сам він нібито служить в Збройних силах.

“Ми безуспішно намагалися з ним звʼязатися, щоб пересвідчитися, що він дійсно може дозволити собі такі дорогі покупки. Адже Олександр цілком може бути підставною особою для продовження управління майном в Україні біглих регіоналів. Бо попередній власник яхти – Андрій Ландік, син одіозного нардепа “Партії регіонів” Валентина Ландіка. Раніше ця яхта називалася – Неллі, на честь дружини Валентина Ландіка – Неллі Володимирівни. Після революції гідності Ландіки переховуються у москві”, – розповідає Ольга Левицька.

Цікаво, що може повʼязувати Ільницьку з такими власниками яхт.

Тож виникає запитання: чи легально вона весь цей час працювала і чи працювала справді?

Але можна припустити, що справи в неї пішли вгору саме з можливим початком стосунків з держслужбовцем. Це і новенький Porsche, і будинок в тому самому “Конику”, ринкова вартість якого становить понад мільйон євро. За нашою інформацією, цю нерухомість за договором дарування Ільницька передала своїй мамі: можливо, щоб не привертати зайвої уваги до надто дорогої покупки.

Варто зауважити, що усього багатства жінки можна додати і систематичні походи в престижний спортзал “Царський”, катання на яхті під час війни та різноманітні б’юті-маніпуляції в елітних салонах Києва. Як з’ясували репортери, вартість доглядових процедур у цих закладах стартує від 1400 – 4000 грн.

Поки хтось донатить мільйони на підтримку армії, інші витрачають десятки тисяч доларів на брендові речі та мільйони на елітну нерухомість й іномарки… Ми також маємо інформацію, що тісний зв’язок між цією парою почався значно раніше, але поки походження доходів молодої жінки вивчають компетентні органи. Адже спосіб життя можливої обраниці явно не відповідає не лише її доходам, а й офіційним прибуткам заступника Генпрокурора“, – резюмує Ольга Левицька.

Отже, СтопКор продовжить стежити за наступним перебігом подій – далі буде.

Нагадаємо, офіційна ексдружина Дмитра Вербицького, заступника голови ОГПУ, торік стала співвласницею будівлі в середмісті Одеси. Попри те, що подібна нерухомість оцінюється щонайменше в 550 тис. доларів, об’єкт нібито продали всього за 7 млн грн. Примітно, що у декларації посадовця він фігурує як “житловий будинок садибного типу”, хоча в оголошенні про продаж ідеться про офісний центр.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *