Якщо дрон літає два тижні – це довгожитель: оператори БПЛА розповіли про роботу на фронті

Під час штурмів оператори працюють у будь-яких погодних умовах, коригуючи роботу піхоти.

Оператори БПЛА 95-ї бригади розповіли про ситуацію з дронами та поділилися нюансами своєї роботи на фронті. 

За їхніми словами, схильність до роботи оператором БПЛА не залежить від віку. Є й старші люди, котрі опановують цей фах легко. “Хоча тим, хто досі користується кнопковими телефонами, марно намагатися щось пояснити у цій сфері, – розповіли бійці журналістам “Новинарні”.

Водночас навіть високий професіоналізм не гарантує довгого життя безпілотному апарату. Волонтери збирають кошти на БПЛА місяцями, а дрон може бути втрачений вже у перший виліт.

“Якщо дрон літає два тижні, то це вже довгожитель. Максимум місяць. Частково БПЛА дає бригада, частково допомагають волонтери”, – розповідає один з операторів БПЛА на позивний “Голуб”.

Бійці зазначають, що небезпеку для “пташок” становлять не лише росіяни з РЕБами й антидроновими рушницями, але й погодні умови. Однак під час штурмів оператори працюють навіть у дощ, чи мороз  – попри все, дрони коротшими змінами висять і коригують роботу.

“Ті “пташки” навіть не призначені для цього, але ми виходимо з того, що є, і треба піхоті допомагати”, – додає Голуб.

Як зазначають бійці, було б добре, якби Україна виготовляла БПЛА в серійному виробництві і добрій якості, щоб після отримання не треба було нічого “допилювати” по його оснащенню, а лише брати й літати.

Бійці також розповіли, що дрон зі скидом демотивує противника самою своєю присутністю. Адже доводиться пильнувати і простір навколо себе на землі, і захищатися від загрози з повітря, кажуть оператори.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *