РФ відправляє на штурм окупантів з мотоциклами, втрати катастрофічні, – Forbes

Всі російські бригади можуть сформувати власні мотовзводи і доручити їм “доставку необхідних вантажів і евакуацію поранених”.

Окупанти штурмують позиції ЗСУ на мотоциклах / скриншот
Окупанти штурмують позиції ЗСУ на мотоциклах / скриншот

З огляду на те, що запаси бронетехніки закінчуються, російська армія все частіше відправляє окупантів у бій на дешевих мотоциклах. 

Як пише Forbes, чим більше російських солдатів їде в бій на байках, “тим більше російських солдат гине або отримує поранення, їдучи в бій на байках”.

Аналітик Ендрю Перпетуа підтвердив знищення – переважно українськими безпілотниками – п’яти російських бойових мотоциклів у лютому, одного – у березні, 13 – у квітні, 56 – у травні та дев’яти лише за перший тиждень червня. Ще десятки мотоциклів були пошкоджені.

“Це справді смішна кількість жертв, яку росіяни зазнали в результаті атак на мотоциклах”, – написав Перпетуа.

Попри значні втрати, російська армія вдвічі посилює концепцію штурмових мотоциклів. 5-та мотострілецька бригада російської армії, яка веде бої навколо Красногорівки, сформувала спеціальний мотоциклетний взвод. Він є додатковим, підкреслив російський кореспондент Олександр Сладков.

“Це на додаток до бойових мотоциклістів у батальйонах”, – заявив Сладков.

За словами так званого російського “воєнкора”, бригади можуть сформувати власні мотовзводи і доручити їм “доставку необхідних вантажів і евакуацію поранених”.

Але вони, ймовірно, також відіграватимуть пряму бойову роль. Дедалі частіше російські командири, які відчувають брак техніки, посилають свої мотоциклетні війська на прямі штурми українських позицій.

Під час однієї з останніх російських операцій десь на півдні України перша хвиля нападників їхала на танках і бойових броньованих машинах. Коли ця хвиля врізалася об стіну української артилерії та безпілотників, росіяни направили другу хвилю – пішки та на байках. Результати були катастрофічними для росіян.

“Іноді по їхніх позиціях стріляли навіть шість артилерійських установок одночасно”, – згадує оператор українського безпілотника з позивним “Крігсфоршер”.

За останні тижні не менше чотирьох українських бригад – 28-ї, 30-ї та 54-ї механізованих бригад і 79-ї десантно-штурмової бригади – завдали ударів по російським мотодесантам з вибухонебезпечних безпілотних літальних апаратів і бомбардувальників, що скидають гранати. Імпровізована броня, яку деякі російські підрозділи наварюють на свої мотоцикли, не дуже допомагає.

Цієї весни висловлювалися припущення, що нова тактика Росії на велосипедах може справді допомогти Кремлю у військових зусиллях, зробивши окремих солдатів швидшими та менш помітними з повітря.

На практиці мотоциклетні війська безнадійно вразливі перед артилерією та безпілотниками – і гинуть у дедалі більших кількостях. Але з надто малою кількістю бронетехніки росіяни не мають багато альтернатив.

“Якщо підрозділу окупантів не пощастить мати доступ до досить сучасних бойових машин БМП, то йому доведеться обійтися 50-річними броньованими тягачами МТ-ЛБ, китайськими гольф-карами або мотобайками. Єдиний інший варіант – піти в бій. Але це ще небезпечніше, ніж їзда на мотоциклі”, – сказав він.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *