23 Вересня, 2024 2:18 am

У США повернуть ядерну зброю на бомбардувальники B-52: що відомо

Літаки були переобладнані для скидання тільки звичайних боєприпасів у рамках договору з Росією.

Деякі літаки B-52 були переобладнані для скидання лише звичайних боєприпасів / фото REUTERS
Деякі літаки B-52 були переобладнані для скидання лише звичайних боєприпасів / фото REUTERS

У США збираються повернути приблизно 30 бомбардувальникам B-52H Stratofortress можливість нести ядерну зброю. Основу для цього закладає Конгрес, пишуть Defense News.

Нагадується, що літаки були переобладнані для скидання тільки звичайних боєприпасів у рамках договору з Росією про контроль над озброєннями.

“Законодавці прагнуть наростити ядерний арсенал США з огляду на призупинення дії договору Росією і швидке розширення виробництва стратегічних боєголовок у Китаї. Противники цього заходу стверджують, що ці директиви ускладнять переговори за новим договором, а також ускладнять зусилля зі значного подовження терміну служби парку бомбардувальників B-52, вперше представлених під час холодної війни”, – ідеться в публікації.

Зазначається, що відповідний законопроєкт Палати представників вимагатиме від Військово-повітряних сил завершити відновлення ядерного потенціалу бомбардувальників до 2029 року.

Зазначається, що B-52 є найстарішими бомбардувальниками в їхньому парку і літають з початку 1960-х років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з арсеналу деяких американських B-52 викреслили ядерні бомби. Зазначалося, що єдиною ядерною зброєю, яку дозволено нести цим літакам, залишається ракета повітряного базування AGM-86B з боєголовкою W80-1.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *