24 Вересня, 2024 10:23 pm

Уряд дозволив бронювати військовозобов’язаних через «Дію»: як все зміниться

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка дозволяє бронювання військовозобов’язаних через портал «Дія». Керівники підприємств зможуть здійснити бронювання за годину.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram.

«Зараз, щоб забронювати співробітника, потрібно подавати заяви в паперовому вигляді, збирати підписи та тижнями чекати на результат. «Дія» це змінить. Процес буде швидким, прозорим і без людського фактора, а результат – за годину», – зазначив він.

Федоров наголосив, що на першому етапі можливість бронювання через “Дію” матимуть критично важливі підприємства та компанії, які працюють на потреби ЗСУ. Керівники цих організацій зможуть подати списки працівників через портал “Дія” та засвідчити заяву електронним підписом.

«Далі «Дія» автоматично перевірить по реєстрах, чи справді людина працевлаштована офіційно і чи є про неї дані в реєстрі «Оберіг». Якщо все ок, працівника заброньовано. Весь процес триватиме годину», – пояснив міністр.

За його словами, керівник отримає відповідь про бронювання працівника в особистому кабінеті на порталі «Дія», а у військовозобов’язаного оновиться інформація в застосунку «Резерв+». За потреби можна отримати також паперове підтвердження. У разі відмови, відповідь також надійде до кабінету на порталі.

Федоров зазначив, що орієнтовно послуга буде запущена на початку липня, а бета-тестування розпочнеться скоро.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *