Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову “хату” у РФ, яку видно навіть з космосу

Площа маєтку Лукашенка – понад 97 тис. кв. м. Його видно навіть із космосу.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко, який намагається втриматися при владі, схоже, відчуває, що крісло горить і вже в’є гніздечко собі на болотах. Журналісти провели масштабне розслідування і “спалили”, де хоче залягти на дно самопроголошений президент Білорусі.

Відверта брехня і провокація Лукашенко

Такий міцний і безстрашний Лукашенко, яким він себе намагається видати й залякати світ, – це смішно. Та все ж за ці понад два роки війни проти України на території Білорусі з’явилися російські військові бази, на які перебазували пускові установки для балістичних ракет.

Тим часом Москва заявила, а Мінськ підтвердив, що там будуть сховища для ядерних боєголовок.

Нагадаємо, навесні 2024 року Лукашенко зробив кілька заяв щодо подальшого перебігу війни. З одного боку, він запропонував країнам Заходу погодитись на мир з Росією на її умовах. З іншого боку, диктатор пригрозив, що усе готове для ядерного удару. Та все ж найкраще в нього виходить розстилати червону доріжку для Путіна, а чи готовий той для нього зробити те саме.

Лукашенко готується до втечі?

Можливо, не факт. Тим не менш журналісти Belsat і об’єднання колишніх білоруських силовиків BELPOL провели спільне розслідування й заявили: Лукашенко вже готує собі запасний аеродром і збирається тікати до Росії до найкращого друга й навіть вже будує собі там мало не палац. Площа маєтку — понад 97 тис. кв. м. Зауважується, що це настільки велика територія, що її добре видно навіть із космосу.

На відео вказується, що оборудка з відчуженням землі почалась 2009-го і завершилась 2022 року. Спершу територією заволоділи білоруські підприємці, а потім вона перейшла у власність компанії, яка безпосередньо пов’язана з Олександром Лукашенком. Компанія ТОВ “Комплекс-Инвест”, перший власник ділянки, згодом продала територію ТОВ “Региональный порядок”, яке контролює Віктор Шейман — “найближчий соратник Лукашенка”.

Лише гляньте на цей маєток

Схема була така: Білорусь отримала в Сочі 932 сотки землі у елітному туристичному районі. В обмін на це РФ отримала аналогічну ділянку на території Білорусі. Тим часом у Сочі збудували елітну резиденцію для білоруського президента Олександра Лукашенка, прикрашену дорогоцінними меблями.

Та по-багатому там все. Розслідувачі також дістали максимально детальний план маєтку “Красная Поляна”. На плані вказано, що загальна площа забудови — 7434 кв. м. На ділянці є ресторанний комплекс (374 кв. м), три VIP-котеджі (по 730 кв. м), готель на чотири номери (348 кв. м), садовий будиночок (28 кв. м), спортивний майданчик (133 кв. м). Площа головного будинку — 2296 кв. м.

План-капкан білоруський дід почав розробляти ще 2020 року, якраз тоді коли йому довелось придушувати опозиційні виступи громадян після фальсифікації президентських виборів. 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *