20 Вересня, 2024 9:43 pm

Південна Корея перегляне позицію щодо постачання зброї в Україну після візиту Путіна до КНДР

Уряд Південної Кореї заявив у четвер, що перегляне свою позицію щодо постачання зброї в Україну після того, як Північна Корея та Росія підписали угоду, яка передбачає взаємне зобов’язання надати негайну військову допомогу, якщо одна з них зазнає нападу.

Про це повідомляє агентство Yonhap.

Радник з національної безпеки Чанг Хо Джин висловив жаль з приводу “всеосяжного стратегічного договору”, підписаного під час саміту між главою Росії Володимиром Путіним і лідером КНДР Кім Чен Ином

“Уряд висловлює серйозну стурбованість і засуджує підписання угоди про всеосяжне стратегічне партнерство між Північною Кореєю та Росією, яка спрямована на зміцнення взаємного військового та економічного співробітництва”, — сказав він.

Чанг зазначив, що будь-яка співпраця, яка прямо чи опосередковано сприяє військовому зміцненню Північної Кореї, є порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН і підлягатиме міжнародному контролю та санкціям, і пообіцяв, що Сеул вживатиме відповідних заходів.

“Ми плануємо переглянути питання збройової підтримки України”, — також сказав Чанг, запропонувавши змінити політику Південної Кореї щодо ненадання летальної допомоги Україні.

Чиновник заявив, що Південна Корея зберігатиме стратегічну мовчанку щодо типів зброї.

“Конкретні заходи будуть оприлюднені пізніше, і буде цікаво подивитися, як на це відповість Росія, а не розкривати наші плани заздалегідь”,– сказав Чанг.

За його словами, Південна Корея також запровадить додаткові санкції проти чотирьох кораблів, п’яти організацій і восьми осіб, причетних до передачі зброї та нафти між Росією та КНДР.

19 червня російський лідер Володимир Путін прибув до Північної Кореї. Це його перший візит в КНДР за 24 роки. Лідери РФ та КНДР під час зустрічі підписали договір про “всеосяжне стратегічне партнерство” між Росією та Північною Кореєю. Путін після підписання заявив, що договір передбачає надання допомоги за умови агресії проти одного з учасників.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *