27 Жовтня, 2024 9:29 am

Відомий шоумен Олександр Педан висловився про мовне питання: “Російський говір дратує”

Він закликав батьків розмовляти з дітьми українською.

Відомий український шоумен Олександр Педан “проїхався” по вихованню дітей і закликав батьків заборонити їм використовувати російську у побуті. 

Свою думку телеведучий висловив в інтерв’ю “Суспільному”. Він виокремив, що на сьогодні в Україні практично вся освіта здобувається лише українською мовою. Проте деякі батьки роблять помилку, дозволяючи дітям розмовляти мовою окупанта в побуті.

Педан додав, що можна обрати будь-яку іншу мову, наприклад, англійську. 

“Спілкуйтеся з вашою дитиною частково англійською, іспанською. Знайдіть мову, яка їй знадобиться в житті. Вже в Європі російський говір дратує. Не тільки ж українців, він дратує всіх навколо, їх вже ненавидять і будуть це робити роками. Хочете розвивати в дитині скіли лінгвістичні – будь ласочка, так навіщо це робити мовою ворога?” – висловився телеведучий.   

Щодо виховання власних дітей, Олександр Педан надає перевагу виключно українській мові як в роботі, так і у побуті. Ба більше, коли син розповідає, що з ним спілкуються в школі російською, він радить йому бути максимально прициповим і не переходити на неї. 

Також знаменитість додав, що у підлітковому віці буде набагато важче пояснити своїм дітям про унікальність та важливіть мови, ніж у юнацькому. 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *