17 Вересня, 2024 5:22 am

Дії ТЦК не влаштовують Дениса Шмигаля: що прем’єр вимагає у Міноборони

Прем’єр наголосив, що неприпустимою є ситуація, коли їде просто рейсовий автобус, і водія забирають.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль просить Міністерство оборони роз’яснити територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки неприпустимість зняття водіїв із рейсових автобусів.

Шмигаль розкритикував ТЦК

Відповідну заяву Шмигаль зробив на “годині запитань до уряду” у Верховній Раді 23 серпня, цитує “Інтерфакс-Україна”.

“Коли знімають ТЦК водіїв із бусів. Також неприпустима ситуація, коли їде просто рейсовий автобус і водія забирають. Я попрошу Міноборони попрацювати з ТЦК, щоб такі ситуації не повторювалися”, – сказав Денис Шмигаль.

Мобілізація водіїв автобусів: що відомо

В Україні почастішали випадки, коли працівники ТЦК вручали повістки водіям рейсових автобусів. 

Зокрема, пасажири автобуса перекривали трасу “Тернопіль – Львів” через дії ТЦК. Поліція зупинила автобус, який рухався за маршрутом Тернопіль-Львів. Оскільки у водія були відсутні військово-облікові документи, його запросили до ТЦК, де водію вручили повістку на оновлення облікових даних. 

У Львівському ТЦК прокоментували ситуацію з блокадою руху на трасі поблизу села Струтин: “Оскільки у водія були відсутні військово-облікові документи, його запросили у Золочівський РТЦК та СП. Там водію вручили повістку на оновлення облікових даних. Повернувши його через кількадесят хвилин до автобуса, він продовжив рух”.

Крім того, у Миколаєві скоротили кількість комунальних автобусів на маршрутах через нестачу водіїв, викликану мобілізацією. 

Також стало відомо, що на тлі кадрової кризи в Україні жінок будуть безоплатно готувати на водійок міських автобусів.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *