17 Вересня, 2024 5:25 am

ЗСУ ізолювали частину Курської області та готуються до наступного кроку, – Forbes

Російські війська в “котлі” відрізані від постачання. Українські війська в Курській області підірвали всі три мости через річку Сейм, ізолювавши близько 300 квадратних миль (1 миля – 1,6 км) території та відрізавши російські підрозділи, які там дислокувалися, від основних сил.

За даними Forbes, з 16 по 21 серпня ЗСУ зруйнували три мости – у Глушковому, Званному та Карижі. Росіяни намагалися встановити тимчасові понтонні переправи, але ЗСУ не дозволили їм це зробити – українські безпілотники перехопили частину мостів, коли вони ще були в дорозі, а ракети М30/31 випустили по одному з понтонів “сотні гранатних бомб”, пише видання.

Україна може здійснити наземну атаку на “відрізаний” регіон

В результаті за шість днів річкової кампанії величезна смуга Курської області – і всі російські війська, що дислокуються там – фактично відрізані від сухопутних поставок і підкріплень.

“Той факт, що українці так рішуче налаштовані ізолювати Курську область ліворуч від Сейму, є сильним сигналом про те, що їхнім наступним кроком може стати наземна атака через Сейм на регіон, який вони щойно ізолювали”, – пише військовий оглядач Девід Екс для Forbes.

За інформацією Українського центру оборонних стратегій, Збройні сили України намагаються “випередити ворога в оперативному розгортанні сил на цьому напрямку”, і ключовим моментом є руйнування мостів. Росіяни вже не можуть легко дістатися до цієї частини Курської області, на відміну від українців, які можуть потрапити в цей район, перетнувши кордон.

А ще росіяни не в змозі поповнити запаси та посилити свої війська між Сеймом та кордоном за допомогою повітряних поставок – українці зробили небо над Курською областю вкрай “несприятливим” для російських гелікоптерів, збивши кілька з них з початку вторгнення 6 серпня.

ЗСУ захопили ще один населений пункт у Курській області

Українські військові захопили ще один населений пункт у Курській області РФ. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський з посиланням на доповідь Головнокомандувача Збройних Сил України Олександра Сирського від 22 серпня.

Президент України повідомив, що відвідав прикордонну зону Сумської області та провів зустріч з головою ОВА та головнокомандувачем Сирським. За словами Зеленського, Сирський доповів про оперативну обстановку на всіх напрямках активних дій, у тому числі на найжорсткіших напрямках фронту. Крім того, він розповів про кроки з посилення оборони на Торецькому та Покровському напрямках.

“В окремих районах Курської області під контролем України перебуває ще один населений пункт, і ми маємо поповнення обмінного фонду”, – сказав Володимир Зеленський.

У свою чергу, голова Сумської ОВА доповів про ситуацію в регіоні після початку Курської операції. Він зазначив, що спостерігається зменшення обстрілів зі ствольної зброї та кількості жертв серед цивільного населення.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *