17 Вересня, 2024 5:23 am

Контратака у Харківській області: ЗСУ знищили позиції і логістику 20-ї армії РФ

Успішна контратака ЗСУ у Харківській області. Третя штурмова бригада проводить стабілізаційні дії.

Третя окрема штурмова бригада ЗСУ знищила позиції і логістику 20-ї армії Російської Федерації. Про це повідомив пресофіцер бригади Олександр Бородін в ефірі Радіо Свобода у п’ятницю, 23 серпня. 

Успіхи ЗСУ на Харківщині: подробиці від Бородіна

За його словами, бригада проводить стабілізаційні дії після успішної контратаки у Харківській області, в рамках якої знищено позиції і логістику 20-ї армії РФ. “Наразі тривають стабілізаційні дії. В цілому вже закріплення проведені. Тобто досить стабільна ситуація. Один з успіхів — це те, що ми змогли утримати від подальших планів і можливості розвитку російську 20-ту армію”, — сказав Бородін.

Російські окупанти хотіли наступати в сторону Макіївки, а з іншого боку — могли перекидати особовий склад, сили й засоби на інші напрямки фронту, каже Бородін. Тепер росіяни будують нову лінію оборони, що вкрай важко з військового погляду, зазначив речник.

“Знищення сил і засобів і порушення планів — це часто більш важливий успіх, ніж звільнення територій, якщо говорити військовою мовою”, — заявив Бородін.

Попри велику кількість російського особового складу та озброєння, ця перевага іноді не спрацьовує через порушену логістику, додає представник 3 ОШБ.

Нагадаємо, що 22 серпня Третя штурмова повідомила про успіхи на Харківському напрямку. Зокрема, військові провели контратаку та взяли під контроль батальйонний район оборони окупантів, ворожі взводні, ротні опорні пункти та просунулася углиб фронту майже на 2 квадратних кілометри.

Росія обстріляла Харківщину: 1 людина загинула і 11 отримали поранення 

На Харківщині за добу внаслідок російських обстрілів 1 людина загинула і 11 отримали поранення. Про це повідомив очільник ОВА Олег Синєгубов. 

23 серпня 04:00 Ізюмський р-н, Борівська ТГ, с. Шийківка. Внаслідок обстрілу горіла трава на пл. 200 кв м.

23 серпня 03:38 Борівська ТГ, с. Богуславка. Внаслідок обстрілу горіли будинки. Постраждала 78-річна жінка. Під завалами ймовірно знаходиться літній чоловік. Тривають рятувальні роботи. 

23 серпня 03:30 с. Колісниківка. Внаслідок артобстрілу пошкоджено житловий будинок. Поранено 46-річного чоловіка.

Внаслідок ворожого обстрілу з РСЗВ у Богодухові пошкоджено приватне підприємство, шість приватних будинків, два багатоквартирні будинки, чотири автівки. Постраждали 8 людей, серед них 15-річна дитина. Загинув 57-річний чоловік.

“На Харківському напрямку російські терористи двічі безуспішно штурмували позиції наших підрозділів в районі Вовчанська, – повідомив Синєгубов. – Також на визначених відтинках фронту наші воїни проводили активні дії для покращення тактичного положення. 14 разів ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку. Поблизу населених пунктів Стельмахівка, Синьківка, Глушківка, Лозова та Андріївка підрозділи Сил оборони відбили десять атак. Ситуація напружена, триває чотири боєзіткнення”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *