17 Вересня, 2024 5:23 am

Росія готує масштабну мобілізацію, але Путін оголосить її таємно, – BILD

У Росії планують приховану мобілізацію: Москві вкрай потрібно поповнити резерви. За міжнародними оцінками, з лютого 2022 року загинуло від 110 до 140 тисяч російських військових.

Про це пишуть редакторка BILD Жанна Плауманн та військовий оглядач Юліан Рьопке.

У Росії назріває масштабна мобілізація, – BILD

Бажання Володимира Путіна збільшити чисельність військ в Україні очевидне: чоловіків приваблюють високі виплати, на строковиків тиснуть, змушуючи підписувати контракти.

Заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк заявив, що Росія збільшила чисельність своїх військ в Україні з 400 тисяч осіб на початку року до 600 тисяч на зараз, а до кінця року планує збільшити цю кількість до 800 тисяч.

Однак кошти, які є в розпорядженні російських регіонів для набору контрактників, закінчуються. Назріває масштабна мобілізація. Є припущення, що Путін може використати наступ ЗСУ в Курській області для призову більшої кількості росіян. Однак вони, швидше за все, спробують зробити це “без офіційного оголошення, таємно”, пишуть Плауманн і Рьопке.

Наступ на Курськ: Путін може оголосити нову мобілізацію дуже скоро, – Bloomberg

Атака України на Курську область у серпні показала нестачу російських військ, що підвищує ризик нового призову. Проте, підвищення Путіним зарплат новим військам має на меті уникнути мобілізації.

За інформацією видання, російські військові не отримують достатньої кількості нових солдатів, щоб йти в ногу з втратами на передовій, які є найвищими з початку вторгнення в лютому 2022 року, за словами трьох людей, близьких до Кремля та Міністерства оборони Росії.

Регіональні чиновники зараз, в середньому, не виконують більше третини своїх квот на найм, зазначив співрозмовник. Ситуація може змусити Росію подумати про нову мобілізацію, вважають двоє з тих, з ким поспілкувались журналісти. Офіційні особи можуть представити це як захід ротації для відпочинку військ на передовій, сказав один із них, а інший зазначив, що призов може бути оголошений вже наприкінці цього року.

Росія має сотні тисяч військовослужбовців на передовій на сході та півдні України, де вона стикається зі зростаючими втратами, оскільки бойові дії здебільшого перебувають у глухому куті. Нездатність відбити українську атаку та відновити контроль над своїм кордоном виявила брак оборонних резервів.

Президент Володимир Путін наказав провести мобілізацію 300 000 резервістів у вересні 2022 року, що викликало сплеск занепокоєння щодо війни серед росіян і відтік до мільйона людей з країни. Прагнучи уникнути повторення цього досвіду, Кремль зосередився на закликах до патріотизму і пропозиціях грошей, щоб спробувати набрати 30 000 нових солдатів, яких він потребував щомісяця лише для поповнення рядів.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *