17 Вересня, 2024 5:17 am

Російські війська потрапили у пастку у Курській області: ЗСУ почали наступ на “відрізаній” ділянці

Українські сили захопили ще три села в Курській області.

Фото з російських ЗМІ

ЗСУ посилюють тиск на території на південь від річки Сейм, відрізаної від решти Курської області після того, як українські військові підірвали всі три мости в цьому районі. Тільки за останню добу ЗСУ, ймовірно, зайшли одразу до трьох сіл. Про це пише “Агентство”, посилаючись на аналіз даних російських, українських та незалежних спостерігачів.

Курська область: ЗСУ захопили три села та просуваються далі

Про взяття ЗСУ трьох сіл Курської області – Снагості та Афанасівки у Коренівському районі, а також Отруби у Глушківському районі – увечері в неділю повідомив український OSINT-проект DeepState.

Про захоплення сіл Снагость та Афанасівка пише й експерт Bild з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке. За його даними, до річки Сейм українцям лишилося 5 км. Трохи північніше точаться бої за райцентр Коренево.

До полудня понеділка бойові дії велися вже на п’ятій частині ділянки, яка ще в середині минулого тижня була повністю під контролем Росії. Згідно з аналізом даних Міноборони, російського “військкора” “Рибаря”, DeepState та NASA, територія на південь від Сейму, на якій не ведуться бойові дії, скоротилася з п’ятниці з 700 кв км до 550 кв км.

Загальна територія Курської області, де нині точаться бої, перевищує вже 1350 кв км, свідчить аналіз “Агентства”. За даними DeepState, зона бойових дій становить близько 1200 кв км, половина цієї території – під контролем ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський , розповідаючи 19 серпня про доповідь головкому ЗСУ Сирського щодо ситуації в Курській області, зазначив, що Україна “досягає поставленої мети”, “є і чергове поповнення обмінного фонду”.

Армія РФ потрапила у “котел” біля річки Сейм

Російське угруповання в Глушковському районі на Курщині могло опинитися у фактичному оточенні Силами оборони, розповів військовий експерт Олег Жданов.

“Судячи з обставин, я думаю, що річка Сейм буде водорозділом між позиціями наших військ і російських, скоріш за все, що і ми будемо будувати опорні пункти системи оборони”, — сказав Жданов в ефірі “Апостроф TV”.

За його словами, в цьому “котлі” могло бути до 700 військових РФ, але точних даних про це немає.
“Якщо підтвердиться інформація, що третій міст зруйновано і російські підрозділи таки опинилися в оточенні, то поки що нам відомо про 700 десантників, які вели активні бойові дії в районі Тьоткіного. Однак позавчора була інформація, що вони вийшли з цих територій, то ж якщо там і перебувають якісь представники армії РФ, то це можуть бути окремі блокпости чи опорні пункти, або ж вони когось забули”, – додав експерт.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *