Аналітик DeepState пояснив, для чого насправді росіянам Роботинський виступ

За словами експерта, армія РФ втрачає багато живої сили на цьому напрямку.

Роботинський виступ для російських окупантів є більш інформаційним приводом, ніж стратегічною ціллю. Про це заявив співзасновник та аналітик DeepState Роман Погорілий в ефірі “Еспресо”

“Стосовно траси, яка пролягає біля Токмака, у нас є засоби, що можуть туди діставати, якщо ми захочемо. Ураження наносяться, як тільки є можливість – скупчення, зосередження, логістика і тому подібне. Тобто тут треба діяти в залежності від пріоритету. Роботинський виступ для росіян є більш інформаційним приводом. Вони зазначили, що треба зрізати Роботинський виступ за будь-яку ціну”, – підкреслив аналітик.

За його словами, можна побачити, скільки життів віддають окупанти, аби інформаційно показати свої результати контрнаступальних дій. 

“Це їхній посил, – безтолково класти своїх людей, щоб в новинах потім розказати про це. Але у ЗСУ є засоби, які можуть наносити ураження”, – запевнив Погорілий.

Роман Погорілий про ситуацію на південному напрямку

Експерт додав, що загалом ситуація на південному фронті, поблизу Роботиного, залишилася без змін, це суцільна “сіра зона”. 

“Це суцільна динамічна зона, де ворог намагається постійно лізти атаками, навіть по декілька осіб з піхоти, закріплятися в руїнах, які вони зрівняли з землею. Там дуже складно десь сховатися. ЗСУ відразу шукають їх дронами, наносять ураження і знищують. Гонитва від українських дронів, зосередження сил, накопичення, намагання просуватися в районі Роботиного – відбувається постійно”, – пояснив аналітик.

За словами Погорілого, армія РФ намагається просуватися не лише в районі Роботиного, а й біля Новопетрівки та Вербового. 

“Вони пробують там вишукувати якісь слабкі місця. Зазвичай своєю кількістю вони мають певні просування. Все залежить від того, скільки у них сил залишилося. Судячи з того, скільки всього вони накопичили, залишилися в них не мало. Тому нашим військовим там дуже складно”, – зауважив він.

Ситуація навколо Роботиного – останні новини

На початку червня заступник командира 65 окремої механізованої бригади Тарас Михальчук заявив, що Роботиного, як населеного пункту, немає. За його словами, це просто пряма ділянка. 

“Ми оборону тримаємо в окопах, будинків як таких уже немає. А колись тут школа була, до ста хатів, церкви не було, вона в Новопокровці (10 км на північний схід від Роботиного – УП), де зараз ворог. Таке маленьке село. Роботине не захоплене, воно в “сірій зоні”, там і наші сили є, і їхні”, – розповів він.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *