Вогонь все сильніший: на мисі Чауда в Криму, звідки окупанти запускають Шахеди по Україні, палає масштабна пожежа

Супутникові знімки показують, що вогонь наближається до бази окупантів.

У тимчасово окупованому Криму за добу кілька разів збільшилася площа пожежі на мисі Чауда. Там розташовані військові об’єкти окупантів, зокрема місце запуску дронів. Причини пожежі наразі невідомі.

Порівняння супутникових знімків із різницею у добу, які проаналізувало “Радіо Свобода”, показує, що охоплена пожежею територія значно зросла. Внаслідок цього вогонь дійшов до будов на території військової частини окупантів.

20 червня кримські паблики писали з посиланням на очевідців, що після серії вибухів на полігоні Чауда почалася пожежа, дим від якої було видно здалеку. За деякими даними, там міг вибухнути боєкомплект окупантів, крім того, до Чауди поїхали машини швидкої допомоги, що свідчило про наявність постраждалих.

Скриншот: Крымский ветер
Скриншот: Крымский ветер

Чи припинялася пожежа та спалахнула нова, чи на знімках – наслідки займання, яке триває ще з 20 червня, неясно. “Радіо Свобода” має у своєму розпорядженні знімки за 25 і 26 червня.

У районі мису Чауда розташовані кілька військових об’єктів РФ, зокрема позиції берегової та протиповітряної оборони армії РФ та полігон. Наприкінці 80-х він був закритий, але в 2016 році Росія знову відновила його роботу.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *