7 Жовтня, 2024 11:20 am

Або полон, або суд божий: у ЗСУ розповіли про долю заблокованих у Вовчанську окупантів

По рубежу Глибоке і Лук’янці поодинокі окупанти збирають свої поранених.

У Вовчанську (Харківська область) тривають бойові дії, ситуація мінлива, заблоковані окупанти мають здатися в полон або загинути. Про це сказав представник відділу комунікацій оперативно-тактичного угрупування військ “Харків” Віталій Саранцев в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що минулої доби ворог нарощував темпи наступальних дій на Харківському напрямку, шукав шляхи, аби вклинитися в нашу оборону та здійснював спроби вибити українські підрозділи із зайнятих рубежів. “За участю штурмових загонів 153 танкового полку, 47 танкової дивізії ворог намагався вести наступальні дії в житловій забудові міста Вовчанськ, але був відкинутий”, – наголосив Саранцев.

За його словами, у Вовчанську тривають бойові зіткнення, ситуація дуже мінлива.

“Що стосується ситуації з російськими підрозділами на агрегатному заводі, то я волів би, щоб ми припинили створювати цей міф мучеників Вовчанська, оскільки ми тільки сприяємо героїзації тих окупантів, які там перебувають. В них наразі є три варіанти дій: здатися українським військовим в полон і постати перед українським правосуддям, або постати перед міжнародним судом, або постати перед судом божим. У реалізації всіх трьох варіантів ми готові максимально сприяти”, – сказав Саранцев.

Він також розповів, що по рубежу населених пунктів Глибоке та Лук’янці спостерігається поодиноке переміщення особового складу окупантів з метою евакуації поранених та поповнення матеріально – технічних засобів. 

Представник відділу комунікацій ОТУ “Харків” зазначив, що протягом минулої доби відбулося 12 бойових зіткнень, ворог наніс, зокрема,  16 авіаційних ударів із застосуванням 23 КАБів, здійснив 21 удар дронами-камікадзе.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *